Τελευταία Νέα

Wood Mackenzie: Ανάπτυξη κατά 25% λιγότερη για την ηλιακή ενέργεια των ΗΠΑ το 2022- Οι αιτίες

Wood Mackenzie: Ανάπτυξη κατά 25% λιγότερη για την ηλιακή ενέργεια των ΗΠΑ το 2022- Οι αιτίες
Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, το κόστος αυξήθηκε σε ολόκληρο το τμήμα ηλιακής ενέργειας κοινής ωφέλειας, εμπορίου και οικιακής χρήσης

Η ηλιακή βιομηχανία των ΗΠΑ θα αναπτυχθεί 25% λιγότερο από ό,τι προβλεπόταν προηγουμένως το 2022 χάρη στους περιορισμούς της εφοδιαστικής αλυσίδας και το αυξανόμενο κόστος των πρώτων υλών, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα (14/12) από την Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας και την Wood Mackenzie.

Η τριμηνιαία ενημέρωση έδειξε ότι οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται καθώς ο κλάδος παλεύει με τις ίδιες πιέσεις κόστους που επηρεάζουν κάθε γωνιά της οικονομίας. Επιπλέον, η εμπορική αβεβαιότητα έχει επιβαρύνει επίσης τη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας.

Τι έδειξε το γ΄ τρίμηνο

Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, το κόστος αυξήθηκε σε ολόκληρο το τμήμα ηλιακής ενέργειας κοινής ωφέλειας, εμπορίου και οικιακής χρήσης για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο. Στους τομείς κοινής ωφέλειας και εμπορίου, οι αυξήσεις των τιμών από έτος σε έτος ήταν οι υψηλότερες από τότε που η Wood Mackenzie άρχισε να παρακολουθεί τα δεδομένα το 2014.

Τα έργα κλίμακας κοινής ωφέλειας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε αυτές τις αυξήσεις τιμών. Το κόστος είχε μειωθεί κατά 12% μεταξύ του πρώτου τριμήνου του 2019 και του 1ου τριμήνου του 2021, αλλά με την πρόσφατη άνοδο των τιμών για υλικά όπως ο χάλυβας, τα προηγούμενα δύο χρόνια μείωσης του κόστους έχουν πλέον διαγραφεί.

Ωστόσο, η εγκατεστημένη ισχύς των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 33% σε ετήσια βάση στα 5,4 GW, σημειώνοντας τις περισσότερες προσθήκες που έχουν καταγραφεί για το τρίμηνο μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου. Συνολικά, οι ΗΠΑ έχουν συνολική ικανότητα παραγωγής περίπου 1.200 GW, σύμφωνα με την Public Power Association.

To μέλλον

Η Michelle Davis, κύρια αναλύτρια της Wood Mackenzie υπογράμμισε ότι «από τη μια πλευρά, οι περιορισμοί της εφοδιαστικής αλυσίδας συνεχίζουν να κλιμακώνονται, θέτοντας σε κίνδυνο τα GW έργων. Από την άλλη, ο νόμος Build Back Better θα ήταν ένα σημαντικό κίνητρο της αγοράς για αυτόν τον κλάδο, καθιερώνοντας μακροπρόθεσμη βεβαιότητα για συνεχή ανάπτυξη».

Εάν το νομοσχέδιο «περάσει», η Wood Mackenzie προβλέπει ότι οι ΗΠΑ θα εγκαταστήσουν επιπλέον 43,5 GW ηλιακής ισχύος σε σχέση με τη βασική πρόβλεψη μεταξύ 2022 και 2026.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης