Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ προειδοποιεί τη Ρωσία για «πρωτόγνωρα μέτρα με σοβαρές επιπτώσεις» αν εισβάλλει στην Ουκρανία

Η ΕΕ προειδοποιεί τη Ρωσία για «πρωτόγνωρα μέτρα με σοβαρές επιπτώσεις» αν εισβάλλει στην Ουκρανία
Το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα πρόκειται να κυριαρχήσει στις συνομιλίες στις Βρυξέλλες σήμερα (16/12) όπου συναντώνται οι ηγέτες της ΕΕ των 27

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί για την «επιθετική» στάση της Ρωσίας απέναντι στους γείτονές της, προειδοποιώντας τη Μόσχα ότι θα πληρώσει «υψηλό τίμημα» εάν εισβάλει στην Ουκρανία.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η Ρωσία θα μπορούσε να πραγματοποιήσει στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία στις αρχές του 2022, με περίπου 175.000 στρατιώτες. Το Κρεμλίνο είχε προηγουμένως αρνηθεί τις κατηγορίες και η ρωσική κυβέρνηση δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο όταν επικοινώνησε το CNBC την Τετάρτη.

Το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα πρόκειται να κυριαρχήσει στις συνομιλίες στις Βρυξέλλες σήμερα, όπου συναντώνται οι ηγέτες της ΕΕ των 27.

«Αυτή τη στιγμή, η Ρωσία επιλέγει μια επιθετική στάση απέναντι στους γείτονές της. Και όπως έχουν καταστήσει σαφές η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εταίροι της στην G-7, περαιτέρω επιθετικές ενέργειες κατά της Ουκρανίας θα έχουν τεράστιο κόστος για τη Ρωσία», δήλωσε την Τετάρτη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης