Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Eni: Ανανέωση των υπεράκτιων projects στην Πολωνία - Οι στόχοι ως το 2030

Eni: Ανανέωση των υπεράκτιων projects στην Πολωνία - Οι στόχοι ως το 2030
Eni και CIP, μέσω του New Markets Fund I, συνεργάζονται ήδη για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών στη Γαλλία

Ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος Eni επέκτεινε την συμφωνία με το επενδυτικό ταμείο Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών στην Πολωνία, σύμφωνα με ανακοινώσεις των εταιρειών που επικαλείται το Reuters.

Σε κοινή τους δήλωση, Eni και CIP δήλωσαν ότι θα υποβάλουν αίτηση για άδειες βυθού, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους σε δημοπρασίες που σχεδιάζει η Πολωνία ως μέρος των σχεδίων της να αναπτύξει υπεράκτια αιολική ισχύ άνω των 10 GW έως το 2030.

Οι προσδοκίες της Εni

Η Eni επιδιώκει να αναπτύξει τις δραστηριότητές της στην αιολική και ηλιακή ενέργεια ως μέρος των σχεδίων της για να απομακρυνθεί από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Σχεδιάζει να εισαγάγει ένα μειοψηφικό μερίδιο στη μονάδα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και λιανικής το επόμενο έτος για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της μετάβασης.

«Η ανάπτυξη του υπεράκτιου τμήματος αιολικής ενέργειας αντιπροσωπεύει ένα ουσιαστικό στοιχείο της αναπτυξιακής μας στρατηγικής και οι μεγάλες αναδυόμενες αγορές όπως η Πολωνία προσφέρουν ένα ιδανικό πλαίσιο για τη δημιουργία αξίας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της μονάδας, Stefano Goberti.

Σημειώνεται ότι η Eni και η CIP, μέσω του New Markets Fund I, συνεργάζονται ήδη για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών στη Γαλλία. Η Eni, η οποία έχει δεσμευτεί να είναι ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2050, στοχεύει δυναμικότητα ανανεώσιμων πηγών άνω των 6 GW έως το 2025 και άνω των 15 GW έως το 2030. Το 2020 είχε λιγότερο από 1 GW. Το CIP, το οποίο έχει περίπου 16 δισεκατομμύρια ευρώ (18 δισεκατομμύρια δολάρια) επενδύσεων υπό διαχείριση, εστιάζει στις υποδομές καθαρής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης