Το περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ Iberdrola - Siemens Gamesa για αιολικά 1.928 MW

Το περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ Iberdrola - Siemens Gamesa για αιολικά 1.928 MW
Οι συμβάσεις έχουν υπογραφεί για περίοδο 3-5 ετών

Η Siemens Gamesa και ο ενεργειακός όμιλος Iberdrola έχουν υπογράψει πολλαπλές συμβάσεις συντήρησης για 69 από τα αιολικά πάρκα της τελευταίας στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Οι νέες και ανανεωμένες συμβάσεις, συνολικής ισχύος 1.928 MW, έχουν υπογραφεί για περίοδο μεταξύ τριών και πέντε ετών και εδραιώνουν τη θέση της Siemens Gamesa ως κύριου πάροχου O&M για την Iberdrola στην περιοχή.

Περίπου 160 εργαζόμενοι θα κληθούν να συντηρήσουν τις ανεμογεννήτριες που καλύπτονται από τις συμβάσεις, με τεχνικούς να εδρεύουν κυρίως στις αγροτικές περιοχές όπου βρίσκονται τα αιολικά πάρκα. Εν τω μεταξύ, οι υπηρεσίες συντήρησης για τους στροβίλους της Iberdrola, αναμένεται να μεγιστοποιήσουν το επίπεδο απόδοσής τους και να παρατείνουν την «μακροζωία» τους μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης τροποποιήσεις σχεδιασμού και βελτιώσεις στον εγκατεστημένο στόλο κατά τη διάρκεια των συμβάσεων συντήρησης.

Ο John Paul Larrañeta, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Gamesa Service για τη Νότια Ευρώπη και την Αφρική, δήλωσε: «Είναι πραγματική χαρά που καταλήξαμε σε μια τόσο σημαντική συμφωνία με την Iberdrola, όχι μόνο λόγω του μεγέθους της συμφωνίας, αλλά και επειδή μας επιτρέπει να ενισχύσουμε η συνεργασία μας με έναν από τους κύριους πελάτες μας.

Με αυτές τις συμφωνίες, θα υπερβούμε τις συνήθεις εργασίες συντήρησης και θα προσφέρουμε λύσεις που η αγορά απαιτεί ολοένα και περισσότερο, όπως η αναβάθμιση των υφιστάμενων στροβίλων για την αύξηση της παραγωγής ενέργειας με παράλληλη βελτιστοποίηση του κόστους λειτουργίας και συντήρησης. Μετά τη συμφωνία, η Simenes Gamesa θα έχει χωρητικότητα 14 GW υπό συντήρηση για περισσότερους από 340 πελάτες σε 12 χώρες στη Νότια Ευρώπη και την Αφρική».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης