«Πάρτυ» της αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ το 2020 - Αισιοδοξία για το 2021

«Πάρτυ» της αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ το 2020 - Αισιοδοξία για το 2021
Το Τέξας έχει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα ανεμογεννητριών μεταξύ των πολιτειών

Τόσο το 2019 όσο και το 2020, στις Ηνωμένες Πολιτείες εγκαταστάθηκε περισσότερη δυναμικότητα αιολικής ενέργειας από οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία παραγωγής.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα από την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA), οι ετήσιες προσθήκες χωρητικότητας ανεμογεννητριών στις Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσαν ρεκόρ το 2020, συνολικού ύψους 14,2 GW και ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 13,2 GW προστέθηκε το 2012. Μετά από αυτό το έτος ρεκόρ για προσθήκες χωρητικότητας ανεμογεννητριών, η συνολική χωρητικότητα ανεμογεννητριών στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι τώρα 118 GW.

Η πρωτιά του Τέξας

Το Τέξας έχει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα ανεμογεννητριών μεταξύ των πολιτειών: 30,2 GW εγκαταστάθηκαν τον Δεκέμβριο του 2020. Το 2020, το Τέξας παρήγαγε περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από τον άνεμο από τις επόμενες τρεις υψηλότερες πολιτείες (Αϊόβα, Οκλαχόμα και Κάνσας) μαζί. Ωστόσο, το Τέξας παράγει και καταναλώνει περισσότερη συνολική ηλεκτρική ενέργεια από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία και ο άνεμος παραμένει ελαφρώς λιγότερο από το 20% του μείγματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της πολιτείας.

56666.JPG


Σε δύο άλλες πολιτείες - την Αϊόβα και το Κάνσας - ο άνεμος είναι η πιο διαδεδομένη πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην πολιτεία. Και στις δύο πολιτείες, ο άνεμος ξεπέρασε τον άνθρακα ως η κορυφαία πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του κράτους το 2019.

Σε εθνικό επίπεδο, το 8,4% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε κλίμακα κοινής ωφέλειας το 2020 προήλθε από ανεμογεννήτριες. Πολλές από τις ανεμογεννήτριες που προστέθηκαν στα τέλη του 2020 θα συμβάλουν στην αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολική ενέργεια το 2021. Η EIA αναμένει ότι το μερίδιο της αιολικής ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα αυξηθεί στο 10% το 2021.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης