Τελευταία Νέα

Έτος ηλιακής ενέργειας το 2021 για τη Γερμανία - Τι έδειξαν τα στοιχεία της BSW

Έτος ηλιακής ενέργειας το 2021 για τη Γερμανία - Τι έδειξαν τα στοιχεία της BSW
Ο οργανισμός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τόνισε ότι η γρήγορη και θαρραλέα πολιτική δράση είναι πλέον απαραίτητη

Συνολική ισχύς 5.300 MW ηλιακών συστημάτων εγκαταστάθηκαν πέρυσι στη Γερμανία, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του Γερμανικού Συνδέσμου Ηλιακής Βιομηχανίας (BSW).

Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 240.000 νέες μονάδες συνδέθηκαν στο δίκτυο το 2021, σημειώνοντας αύξηση 10% στις πωλήσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η BSW είπε ότι περίπου το 10% της εγχώριας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία καλύπτεται πλέον από ηλιακά φωτοβολταϊκά συστήματα.

Oι αιτίες αισιοδοξίας

Η νέα εγκατεστημένη δυναμικότητα φωτοβολταϊκών πρόκειται να τριπλασιαστεί στο άμεσο μέλλον, πρόσθεσε ο φορέας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Μάλιστα, διεξήχθη μια ενδεικτική έρευνα σε περισσότερους από 200 επιχειρηματίες ηλιακής ενέργειας, η οποία δείχνει ότι τα σχέδια της κυβέρνησης δίνουν στη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας θετική προοπτική για το νέο έτος.

Από την άλλη πλευρά, παρατηρήθηκε ότι η πρόσφατα εγκατεστημένη ηλιακή ισχύς σε εμπορικές στέγες μειώθηκε σημαντικά σε ορισμένες περιπτώσεις, παρά την αυξημένη ζήτηση για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες των σπιτιών. Η BSW είπε ότι η μηνιαία μείωση των ασφαλίστρων της αγοράς και η πληθώρα δυσανάλογων γραφειοκρατικών απαιτήσεων μειώνουν ολοένα και περισσότερο την προθυμία για επενδύσεις.

Τι χρειάζεται

Ο οργανισμός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πρόσθεσε ότι η γρήγορη και θαρραλέα πολιτική δράση είναι πλέον απαραίτητη και κάλεσε τη νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση να εφαρμόσει το άμεσο πρόγραμμα προστασίας του κλίματος πριν από το Πάσχα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BSW Carsten Körnig δήλωσε: «Εάν ενεργήσει γρήγορα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα μπορέσει να δρέψει τους πρώτους καρπούς του έργου της κατά τη διάρκεια αυτής της νομοθετικής περιόδου, καθώς τα στάδια σχεδιασμού για ηλιακούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής είναι συγκριτικά σύντομα σε αντίθεση με άλλους νέους σταθμούς παραγωγής ενέργειας».

Τέλος, η νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο να επεκτείνει την παραγωγή ηλιακής ενέργειας που είναι εγκατεστημένη στη Γερμανία από περίπου 59 GW σε 200 GW μέχρι το 2030 και να χρησιμοποιεί όλες τις κατάλληλες περιοχές στέγης για παραγωγή ηλιακής ενέργειας στο μέλλον, σύμφωνα με την BSW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης