Τελευταία Νέα

Το αποφασιστικό βήμα του Νιου Τζέρσεϊ στα offshore αιολικά

Το αποφασιστικό βήμα του Νιου Τζέρσεϊ στα offshore αιολικά
Η ένταξη του Νιου Τζέρσεϊ στο NOWRDC επιτρέπει στο κράτος να συμμετέχει σε περιφερειακές δραστηριότητες έρευνας και παρακολούθησης

Το Διοικητικό Συμβούλιο Δημοσίων Υπηρεσιών του Νιου Τζέρσεϊ (NJBPU) εντάχθηκε στην Εθνική Κοινοπραξία Έρευνας και Ανάπτυξης για την Αιολική Υπεράκτια (NOWRDC).

To NOWRDC ιδρύθηκε το 2018 και είναι μια εθνική μη κερδοσκοπική συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα που επικεντρώνεται στην προώθηση της υπεράκτιας αιολικής τεχνολογίας στις ΗΠΑ. Αυτό γίνεται μέσω ερευνητικών έργων και οικονομικής υπεύθυνης ανάπτυξης, μεγιστοποιώντας παράλληλα άλλα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της ημερήσιας διάταξης του NJBPU της 15ης Δεκεμβρίου, το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε ένα μνημόνιο συμφωνίας με το NOWRDC που καθορίζει τα πάντα και τη διαδικασία με την οποία ο οργανισμός θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που συνεισφέρει το Νιου Τζέρσεϊ.

Ο πρόεδρος του NJBPU, Joseph Fiordaliso, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που γίνουμε μέλος του NOWRDC εκπροσωπώντας την πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ. Η συμμετοχή μας σε αυτόν τον εξέχοντα εθνικό οργανισμό θα βοηθήσει τις προσπάθειές μας στα offshore αιολικά για να φτάσουμε τα 7.500 MW έως το 2035».

Από την πλευρά της, η εκτελεστική πρόεδρος του NOWRDC, Carrie Cullen Hitt, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για αυτή την προσθήκη, ευελπιστώντας ότι η πολιτεία θα βοηθηθεί κατάλληλα για την εκπλήρωση των στόχων της.

Τα προνόμια της συνεργασίας

Η ένταξη του Νιου Τζέρσεϊ στο NOWRDC επιτρέπει στο κράτος να συμμετέχει σε περιφερειακές δραστηριότητες έρευνας και παρακολούθησης και να προωθήσει την έρευνα σε υπεράκτιες αιολικές δραστηριότητες με στόχο τη μείωση του κόστους στον τομέα.

Παράλληλα, θα παρέχεται στην πολιτεία μια πλατφόρμα συνεργασίας με άλλους εταίρους. Το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας περιλαμβάνει την παρακολούθηση των πραγμάτων αλλά και τον συντονισμό της επιστημονικής και τεχνικής έρευνας σε πολιτειακό και περιφερειακό επίπεδο για την αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται με τον σχεδιασμό, τη χωροθέτηση, την κατασκευή και τη λειτουργία υπεράκτιων αιολικών έργων.

Τέλος, το NJBPU θα συνεισφέρει 1 εκατομμύριο δολ. σε τέσσερα χρόνια για να υποστηρίξει ερευνητικές πρωτοβουλίες στην υπεράκτια αιολική ενέργεια και να συντονίσει τις δραστηριότητες του NOWRDC με το Wind Institute και την Αρχή Οικονομικής Ανάπτυξης του Νιου Τζέρσεϊ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης