Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το σχέδιο της Γερμανίας για την είσοδο στην εστίαση - Stop στους ανεμβολίαστους

Το σχέδιο της Γερμανίας για την είσοδο στην εστίαση - Stop στους ανεμβολίαστους
O κανόνας 2G αναμένεται να εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα, πιθανόν από τη 15η Ιανουαρίου

Γενική εφαρμογή του κανόνα 2G+, που προβλέπει την πρόσβαση σε καταστήματα εστίασης σε εμβολιασμένους και ιαθέντες με αρνητικό διαγνωστικό γρήγορο τεστ 24ώρου, σχεδιάζουν ομοσπονδία και κρατίδια. Από τον κανόνα θα εξαιρούνται μόνο όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί με την ενισχυτική δόση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt, η οποία επικαλείται προσχέδιο αποφάσεων της σημερινής διάσκεψης του καγκελάριου Όλαφ Σολτς με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, ο κανόνας 2G αναμένεται να εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα, πιθανόν από τη 15η Ιανουαρίου.

Μέχρι σήμερα, ενισχυτική δόση έχει λάβει το 40% του πληθυσμού στη Γερμανία.

Ταυτόχρονα, σε ισχύ παραμένουν οι περιορισμοί των επαφών, με όριο τα 10 άτομα για εμβολιασμένους και ιαθέντες σε ιδιωτικές συναθροίσεις. Στους ανεμβολίαστους επιτρέπεται η συνάντηση των μελών ενός νοικοκυριού με έως και δύο άτομα από άλλο νοικοκυριό. Και στις δύο περιπτώσεις, εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των 14 ετών. Σε ισχύ παραμένει σε όλη τη χώρα και ο κανόνας 2G για πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες (κινηματογράφους, θέατρα κ.λπ.) και για το λιανικό εμπόριο, με την εξαίρεση των καταστημάτων με είδη πρώτης ανάγκης. Τα νυχτερινά κλαμπ παραμένουν κλειστά από την 28η Δεκεμβρίου και δεν αναμένεται αναθεώρηση της απόφασης.

Σε ό,τι αφορά την καραντίνα, στο εξής όσοι είχαν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού θα εξαιρούνται εάν έχουν λάβει αναμνηστική δόση ή ακόμη και δεύτερη πρόσφατα. Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν αναρρώσει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης