Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γαλλία: Χυτήριο αλουμινίου μειώνει την παραγωγή κατά 15% λόγω του ενεργειακού κόστους

Γαλλία: Χυτήριο αλουμινίου μειώνει την παραγωγή κατά 15% λόγω του ενεργειακού κόστους

Οι περικοπές θα αυξηθούν στο 25% περίπου της χωρητικότητας, εάν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος δεν μειωθούν

 

Ένα μεγάλο χυτήριο αλουμινίου στη βόρεια Γαλλία πρόκειται να μειώσει την παραγωγή του κατά 15% ως απάντηση στην εκτίναξη των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, δήλωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας American Industrial Partners (AIP).

Το μεταλλουργείο στη Δουνκέρκη, το οποίο έχει ετήσια δυναμικότητα περίπου 285.000 τόνων, έχει ήδη μειώσει την παραγωγή κατά 10% και θα τη μειώσει κατά 5% ακόμη την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε ο εκπρόσωπος.
Η Δουνκέρκη είναι ένα από τα πολλά εργοστάσια αλουμινίου στην Ευρώπη που μειώνουν την παραγωγή τους από τον περασμένο μήνα ως απάντηση στις τιμές ρεκόρ ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν βλάψει τα περιθώρια κέρδους για την ενεργοβόρα βιομηχανία.

Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει πιθανές πρόσθετες περικοπές στην παραγωγή. Ο Laurent Geeraert αξιωματούχος του συνδικάτου CGT στην περιοχή, είπε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Delta FM ότι οι περικοπές θα αυξηθούν στο 25% περίπου της χωρητικότητας, εάν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος δεν μειωθούν.

Μέτρα στήριξης

Το μεταλλουργείο της Δουνκέρκης είναι μεταξύ των μεγάλων χρηστών ενέργειας που συζητούν μέτρα ανακούφισης με τη γαλλική κυβέρνηση και την κρατική EDF, η οποία διαχειρίζεται το δίκτυο πυρηνικής ενέργειας της χώρας.
Η Δουνκέρκη λαμβάνει περίπου το 60% της ηλεκτρικής της ενέργειας μέσω ενός συστήματος προτιμησιακών τιμών, αλλά είναι εκτεθειμένη στις τιμές της αγοράς για το υπόλοιπο 40%.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας δήλωσε την Παρασκευή ότι εργάζεται για περαιτέρω μέτρα για τον περιορισμό της αύξησης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, με την κυβέρνηση να έχει επίγνωση του βάρους των καταναλωτών ενόψει των προεδρικών εκλογών του Απριλίου.

Η ιδιωτική εταιρεία μετοχών AIP εξαγόρασε το μεταλλουργείο της Δουνκέρκης πέρυσι μετά από αθέτηση χρέους από μονάδα του προηγούμενου ιδιοκτήτη GFG Alliance. Η εξαγορά αμφισβητείται από την GFG, η οποία ανήκει στον μεγιστάνα των commodities Sanjeev Gupta.


www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης