Ν. Κορέα: Το σκεπτικό της επένδυσης στο υδρογόνο - Τα ρίσκα και ο δρόμος στους «περίεργους»

Ν. Κορέα: Το σκεπτικό της επένδυσης στο υδρογόνο - Τα ρίσκα και ο δρόμος στους «περίεργους»
Τον Νοέμβριο του 2021, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε έναν στόχο υδρογόνου για το 2050, με ενδιάμεσους στόχους

Η Νότια Κορέα σχεδιάζει στρατηγική γύρω από το υδρογόνο, σύμφωνα με το Oilprice, αποτελώντας μια ξεχωριστή ιστορία για όσες χώρες επιθυμούν να την μιμηθούν.Με πληθυσμό 52 εκατομμυρίων, η Ν. Κορέα είναι η δέκατη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, έχει την πέμπτη μεγαλύτερη βιομηχανία χάλυβα στον κόσμο, είναι σημαντικός παραγωγός ηλεκτρονικών ειδών, αυτοκινήτων (# 5 στον κόσμο) και μπαταριών (#2 ).

Η χώρα έχει λίγους φυσικούς πόρους (έχει αποθέματα άνθρακα, αλλά εισάγει το 99% της κατανάλωσης άνθρακα). Τον Νοέμβριο του 2021, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε έναν στόχο υδρογόνου για το 2050, με ενδιάμεσους στόχους.

Οι στόχοι της κυβέρνησης

Βασικά, η κυβέρνηση θέλει να αντικαταστήσει την κατανάλωση άνθρακα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (η κυβέρνηση ελέγχει την ηλεκτρική εταιρεία) και να αντικαταστήσει τις εισαγωγές πετρελαίου με υδρογόνο και να ενθαρρύνει τους μεγάλους βιομηχανικούς χρήστες ενέργειας να στραφούν στο υδρογόνο.

Οι ειδήσεις αναφέρουν ότι η εταιρεία φυσικού αερίου (επίσης ελεγχόμενη από την κυβέρνηση) θα κατασκευάσει μια μονάδα παραγωγής υδρογόνου στα νοτιοδυτικά της χώρας. Η κυβέρνηση θέλει επίσης να ενθαρρύνει την αποθήκευση άνθρακα.

Η στρατηγική

Ενδεχομένως, πολλοί να υποθέσουν ότι η Κορέα δεν είναι ιδανικό μέρος για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου. Ωστόσο, η κυβέρνηση σχεδιάζει η Κορέα να παράγει λιγότερο από το 20% του υδρογόνου που θα χρειαστεί το 2050. Θα επενδύσει σε υπερπόντια έργα που θα παράγουν υδρογόνο και αυτό σημαίνει πραγματικά ότι θα ανοίξει μια νέα επιχειρηματική ευκαιρία για κορεατικές εταιρείες και άλλες που θέλουν να παράγουν προς πώληση στην Κορέα. Η κυβέρνηση λέει ότι θέλει να δημιουργήσει 30 παγκόσμιες εταιρείες υδρογόνου.

Τέλος, η επιλογή της Κορέας να στραφεί στο υδρογόνο εμπεριέχει κάποια ρίσκα, καθώς παραδοσιακές εγχώριες εταιρείες ενέργειας που επιλέγουν την παραγωγή υδρογόνου, μπορεί να βρεθούν εκτός αγοράς. Η παραδοσιακή στρατηγική οικονομικής ανάπτυξης ήταν να παραμεριστεί μια εγχώρια αγορά, να αφεθούν οι τοπικές εταιρείες να αναπτύξουν δεξιότητες και κλίμακα σε αυτήν την αγορά με την ελπίδα ότι κάποτε θα φτάσουν στο σημείο να μπορούν να ανταγωνιστούν ξένες εταιρείες. Ίσως λοιπόν το παράδειγμα της Κορέας να εμπνεύσει και άλλες χώρες που είναι «περίεργες» και ψάχνουν επιχειρηματικές ευκαιρίες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης