Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συνάντηση Μυτιληναίου με Jamie Dimon - Τι ειπώθηκε για επενδύσεις, αναταράξεις και πράσινη μετάβαση στο teleconference

Συνάντηση Μυτιληναίου με Jamie Dimon - Τι ειπώθηκε για επενδύσεις, αναταράξεις και πράσινη μετάβαση στο teleconference
O συνδυασμός αξίας (value) και ανάπτυξης (growth) είναι πραγματικότητα στην στρατηγική της Mytilineos
Σχετικά Άρθρα
H Μytilineos πρώτη ανακοίνωσε χθες 27/1 τα αποτελέσματα του 2021 και ο πρόεδρός κ. Ε Μυτιληναίος έδωσε τις κατευθύνσεις στους επενδυτικούς οίκους, παράλληλα όμως ο κ. Μυτιληναίος είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον CEO της JP Morgan Jamie Dimon. Μια συνάντηση μεγάλης σημασίας, καθώς η Μυτιληναίος βρίσκεται σε φάση σημαντικής αλλαγής μεγεθών και επιπέδου κερδοφορίας, που μπορεί να αποφέρει πολλά στο μέλλον με δεδομένη την χρηματοοικονομική δεινότητα του επιχειρηματία. Ο κ.Dimon είναι στην Ελλάδα και είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.Διαβάστε περισσότερα εδώ:
https://www.bankingnews.gr/oikonomia/articles/608490/j-dimon-jp-morgan-h-ellada-gyrise-selida-thetikes-oi-prooptikes-tha-synexistoyn-oi-ependyseis-se-nees-texnologies

Τι είπε ο κ. Μυτιληναίος στο teleconference με επενδυτικούς οίκους και αναλυτές

Ο συνδυασμός του growth με το value αποτελεί την πυξίδα της επενδυτικής στρατηγικής της Mytilineos, όπως ανέφερε χθές προς τους εγχώριους και διεθνείς θεσμικούς επενδυτές και αναλυτές  ο πρόεδρος της εταιρίας ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα του 2021 και δίνοντας τις κατευθηντήριες γραμμές του 2022.
Οι μετοχές των εταιρειών είναι είτε growth ειτε value stock, όπως είπε. Growth είναι εταιρείες που επανεπενδύουν τα κέρδη τους, αναπτύσσονται συνέχεια και ταχέως, ενώ value είναι εκείνες χαμηλότερου ρίσκου, που δίνουν μέρισμα στους μετόχους τους, σαν να έχεις ομόλογο που σου αποφέρει συνεχώς απόδοση και δεν χάνει την αξία του. Η Μυτιληναίος έχει καταστεί πλέον ο ιδανικός συνδυασμός εταιρείας αξίας αλλά και ανάπτυξης, που δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί στις διεθνείς αγορές.
Το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών θα συνεχιστεί.

"Το περιβάλλον είναι ρευστό, εφόσον δεν υπάρξουν άλλα γεγονότα τότε επιβεβαιώνω την πρόβλεψη για διπλασιασμό των κερδών το 2022 σε σχέση με το 2020, δηλαδή 260 εκατ. ευρώ". Αυτό αποτελεί και την ρεαλιστικότερη προσέγγιση, καθώς προφανώς ο κ. Μυτιληναίος ζύγισε σε αυτήν του την φράση και τις εξελίξεις στην Ουκρανία, που έχουν καταστεί εξαιρετικά σύνθετες όσο και αβέβαιες.

Ο τομέας ESG είναι ο τομέας που όλοι μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι συστήνουν διεθνώς και όπως ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος,"Απολαμβάνουμε υψηλές διακρίσεις σε επίπεδο ESG.  Ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει ένα κοινό πλαίσιο μέτρησης σε παγκόσμιο επίπεδο για να βοηθήσει τις επενδυτικές αξιολογήσεις".

 Ακριβή η πράσινη μετάβαση - Οι επενδύσεις που αλλάζουν τα δεδομένα

Τα κυριότερα σημεία των όσων είπε ο πρόεδρος συνοψίζονται στα εξής:

Η ενεργειακή κρίση αποτελεί το πεδίο, που η εταιρία είναι πολύ καλά προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει και ενώ πολλά εργοστάσια στην Ευρώπη κλείνουν λόγω του ενεργειακού κόστους, θωρακίζεται και παραμένει αποτελεσματική.
Η χρονιά πάντως είναι  γεμάτη προκλήσεις και το μέλλον θα έχει αναταράξεις. Η πράσινη μετάβαση θα είναι ακριβή και θα διαρκέσει αρκετά.
Μόνο οι εταιρείες που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις δυσκολίες θα μπορέσουν να επιβιώσουν και η Μυτιληναίος ανταποκρίνεται πολύ καλά απέναντι στα προβλήματα που αναφύονται.

Η ζήτηση φυσικού αερίου κατά τη διάρκεια της πράσινης μετάβασης θα αυξηθεί. Οι υποδομές φυσικού αερίου και ειδικά τα CCGTs θα είναι οι πιο σημαντικές και ήδη βλέπουμε να υπάρχει ανάγκη ακόμα και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Στην κατασκευή μονάδων, η εταιρεία έχει πλέον μοναδική τεχνογνωσία και ως ενιαία οντότητα το απαραίτητο μέγεθος για να διεκδικήσει μεγάλα έργα.

Στη μεταλλουργία, οι τιμές θα παραμείνουν υψηλές, όπως φαίνεται  και τα επόμενα χρόνια. Γίνονται σημαντικές επενδύσεις  στην παραγωγή ανακυκλωμένου αλουμινίου.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος," είμαστε πολύ κοντά στο FID για το νέο εργοστάσιο αλουμίνας.
Το 2022 αναμένεται να είναι πιο επιτυχημένο από το 2021

Στο RSD χωρίζουμε τη δραστηριότητά μας σε δύο σκέλη: σε αυτά τα έργα που παραμένουν στο portfolio της εταιρείας και βρίσκονται στην Ελλάδα και στην Ιταλία (εξετάζονται και τα Βαλκάνια) και στην πώληση έργων, όταν τα περιθώρια κέρδους είναι καλά. Μέχρι στιγμής οι πωλήσεις έργων μας ήταν πολύ ικανοποιητικές.

Το SES επενδύει σε έργα βιώσιμης ανάπτυξης όπως τα Εnergy from waste (Protos) αλλά και αυτά που έχουν να κάνουν με solid & waste management, μέσω της θυγατρικής zeologic. Ως προς το πρώτο σκέλος, η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε νέες συμφωνίες οι οποίες είναι της τάξεως μισού δις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης