Ενέργεια

Politico: Oι επιπτώσεις του φυσικού αερίου σε ενδεχόμενο ουκρανικής κρίσης

Politico: Oι επιπτώσεις του φυσικού αερίου σε ενδεχόμενο ουκρανικής κρίσης
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί, άλλωστε, να εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από το ρωσικό φυσικό αέριο

Η ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου θα μπει σε φάση κλυδωνισμών εάν το θερμόμετρο της έντασης ανέβει ακόμη περισσότερο στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί, άλλωστε, να εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από το ρωσικό φυσικό αέριο (το οποίο καλύπτει περίπου το 40% των σχετικών ευρωπαϊκών αναγκών), παρά τις κινήσεις που έχουν γίνει τα περασμένα χρόνια – με αμερικανική ενθάρρυνση εάν όχι και με αμερικανική συμμετοχή – προς την κατεύθυνση της διαφοροποίησης των πηγών ενεργειακής τροφοδοσίας.

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί προετοιμάζονται, με φόντο το Ουκρανικό, για πιθανούς κλυδωνισμούς στο μέτωπο της ενέργειας, κι αυτό σε μια περίοδο δύσκολη: ενώ ο χειμώνας έχει ακόμη δρόμο μπροστά του μέσα σε συνθήκες πανδημίας και ενώ οι τιμές της ενέργειας παραμένουν στα ύψη για τον Ευρωπαίο καταναλωτή.

Απολύτως ενδεικτική των διαθέσεων: η κοινή δήλωση που έδωσαν στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, οι πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν και της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης