Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Απώλειες 0,39% για S&P και 2,2% για τον energy sector

Wall Street: Απώλειες 0,39% για S&P και 2,2% για τον energy sector

Ο Dow υποχώρησε 172 μονάδες καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εντάσεις Ρωσίας-Ουκρανίας, η επόμενη κίνηση της Fed

Απώλειες στη Wall Street τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τις ανησυχίες για το σχέδιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων και τις εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο Dow Jones υποχώρησε περίπου 172 μονάδες ή 0,50 % στις 34,565μονάδες, δεχόμενος πιέσεις από τις απώλειες σε Cisco και Chevron.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,39% στις 4,401 μονάδες,
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,24% στις 522,66 μονάδες
Ο Nasdaq έκλεισε σε αρνητικό έδαφος στις 13,790 μονάδες.

Oι μετοχές αντιδρούν σε κάθε τίτλο που σχετίζεται με Ρωσία-Ουκρανία. Οι τιμές του πετρελαίου ήταν χαμηλότερες στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας διαπραγμάτευσης της Δευτέρας, αλλά στην απογευματινή συνεδρίαση τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate σημείωσαν άνοδο 2,6% πάνω από τα $95 ανά βαρέλι. Δεν ήταν αμέσως σαφές τι οδήγησε την αργοπορημένη συνεδρίαση, αλλά οι ΗΠΑ κλείνουν την πρεσβεία στο Κίεβο.
Ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken ανέφερε τη «δραματική επιτάχυνση της συσσώρευσης ρωσικών δυνάμεων» στα σύνορα της Ουκρανίας.
Ο δείκτης μεταβλητότητας Cboe - ο οποίος είναι γνωστός ως δείκτης φόβου της Wall Street - ανήλθε κοντά στα υψηλά της συνεδρίασης κατά τις απογευματινές συναλλαγές, κυμαινόμενος γύρω στις 31. Ενισχύθηκε πάνω από 3 μονάδες ή 12,9% την ημέρα.
Απώλειες σημείωσαν οι βιομηχανικές μετοχές όπως η Caterpillar και η Boeing, με πτώση 1,5% η καθεμία. Οι τεχνολογικοί γίγαντες Apple και Microsoft υποχώρησαν επίσης 1%.
Η Meta Platforms σημείωσε πτώση 2%.

«Οι προοπτικές για τις παγκόσμιες αγορές μετοχών παραμένουν αδύναμες κατά την άποψή μας, με τις αγορές να βρίσκονται υπό πίεση όχι μόνο λόγω της αύξησης των αποδόσεων των ομολόγων παγκοσμίως και της προοπτικής αύξησης των επιτοκίων, αλλά και λόγω γεωπολιτικών εντάσεων», δήλωσε ο David Sneddon, τεχνικός αναλυτής στην Credit Suisse.
Ωστόσο το VanEck Russia ETF, ένας τίτλος διαπραγματεύσιμος στις ΗΠΑ που επενδύει σε κορυφαίες ρωσικές εταιρείες, παρέμεινε στο πράσινο, μαζί με το ρωσικό ρούβλι έναντι του δολαρίου ΗΠΑ. Το VanEck Russia ETF έχασε περισσότερο από 7,5% την Παρασκευή.
Οι μετοχές πετρελαίου, οι οποίες σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις κατά τη διάρκεια των συναλλαγών της Παρασκευής με γνώμονα την Ουκρανία, υποχώρησαν τη Δευτέρα. Η Exxon Mobil υποχώρησε 1,4% και η ConocoPhillips υποχώρησε 1,8%.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης