Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημάδια αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ουκρανία - Ανάκαμψη των αγορών

Σημάδια αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ουκρανία - Ανάκαμψη των αγορών
Η 15η Φεβρουαρίου θα μείνει στην ιστορία ως η μέρα που κατέρρευσε η δυτική προπαγάνδα για πόλεμο στην Ουκρανία αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών
Την ικανοποίηση του για την αποχώρηση ρωσικών στρατευμάτων από τη μεθόριο με την Ουκρανία εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba.
«Η Ουκρανία και οι Δυτικοί κατάφεραν να εμποδίσουν μια κλιμάκωση εκ μέρους της Ρωσίας» ανέφερε ο Kuleba σε ένα πρώτο σχόλιο του μετά την ανακοίνωση της έναρξης μιας αποχώρησης των ρωσικών στρατευμάτων από τις περιοχές γύρω από την Ουκρανία.
«Μαζί με τους εταίρους μας, καταφέραμε να εμποδίσουμε οποιαδήποτε νέα κλιμάκωση εκ μέρους της Ρωσίας» υποστήριξε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

H δήλωση του ΥΠΕΞ Ρωσίας

Η 15η Φεβρουαρίου θα μείνει στην ιστορία ως η μέρα που κατέρρευσε η δυτική προπαγάνδα για πόλεμο στην Ουκρανία αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, τη στιγμή που ΗΠΑ και Μ. Βρετανία μέχρι και σήμερα προειδοποιούσαν (μέσω των υπουργών Εξωτερικών τους) πως είναι θέμα ημερών η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Η 15η Φεβρουαρίου 2022 θα μείνει στην ιστορία ως η ημέρα που απέτυχε η δυτική πολεμική προπαγάνδα. 
 
Έχουν ντροπιαστεί και καταστραφεί χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός» ανέφερε σε ανάρτησης της η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Maria Zacharova, λίγο μετά την ανακοίνωση ότι μέρος των στρατιωτικών δυνάμεων που είχαν αναπτυχθεί στη μεθόριο με την Ουκρανία, επιστρέφει στη βάση του με την ολοκλήρωση των στρατιωτικών ασκήσεων.
Είναι χαρακτηριστικό πως σε σημερινές της δηλώσεις η Βρετανίδα ΥΠΕΞ, Liz Truss υποστήριξε πως είναι εξαιρετικά πιθανή μια ρωσική επίθεση, η οποία μάλιστα θα μπορούσε να φτάσει πολύ γρήγορα στο Κίεβο ενώ και ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ, Anthony Blinken τόνισε σε χθεσινές του δηλώσεις ότι είναι θέμα ημερών να εισβάλλει στην Ουκρανία.

Ανάκαμψη των αγορών

Ανακάμπτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από την πτώση της Δευτέρας, με το ενδιαφέρον να παραμένει στραμμένο στις εξελίξεις που αφορούν το ουκρανικό ζήτημα. 
 
H Μόσχα ανακοίνωσε την αποχώρηση ορισμένων στρατευμάτων από τα σύνορα, καθώς ολοκληρώνονται οι ασκήσεις.
Πρόκειται για μια εξέλιξη που κατά πολλούς ανοίγει ένα παράθυρο αποκλιμάκωσης της έντασης.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο 1,5% στις 15.330 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,9% στις 7.597 μονάδες.
Στις 6.945 μονάδες με άνοδο 1,36% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB κατέγραφε άνοδο 1,2% στις 26.724 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διαπραγματευόταν στις 8.667 μονάδες, με άνοδο 1,1%.
Στο ταμπλό, οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης έλαβαν ώθηση από το άλμα κατά 3,9% της Glencore καθώς πούλησε ποσοστό στη ρωσική Russneft.
Τα futures των δεικτών της Wall Street ενισχύονται 1%.
Απώλειες καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
Το αργό πετρέλαιο διαμορφώνεται στα 92,84 δολ. το βαρέλι με πτώση 2,8%, ενώ το πετρέλαιο τύπου brent σημειώνει απώλειες 2,4% στα 94,13 δολ. το βαρέλι.


www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης