Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Morgan Stanley: Σημαντικά περιθώρια ανόδου 54% για τις ελληνικές τράπεζες

Morgan Stanley: Σημαντικά περιθώρια ανόδου 54% για τις ελληνικές τράπεζες
Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να αυξηθούν από 5% έως 10% το 2023
Με αισιοδοξία «βλέπει» το μέλλον των ελληνικών τραπεζών η Morgan Stanley, εστιάζοντας στην επικείμενη, πιθανή αύξηση επιτοκίων εκ μέρους της ΕΚΤ, που θα τονώσει την κερδοφορία και θα ενισχύσει τα ίδια κεφάλαια.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον επενδυτικό οίκο, τα καθαρά έσοδα των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να αυξηθούν από 5% έως 10% το 2023, δεδομένου ότι η ΕΚΤ θα έχει αυξήσει τα επιτόκια μέχρι τον Μάρτιο του 2023 κατά 50 μονάδες βάσης.
Σε αυτό το πλαίσιο, η αμερικανική τράπεζα αναθεωρεί επί τα βελτίω τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες από 4% έως 12%, λαμβανομένου υπόψη του guidance που έχουν δώσει τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. 
 
Αυτό, όπως τονίζει, την κάνει να... ρίξει το βλέμμα της και πάλι στο bullish σενάριό της (+54% άνοδο, κατά μέσο όρο), βάσει του οποίου βλέπει τις αποδόσεις να κινούνται πιο κοντά στους στόχους των διοικήσεων.
Ως εκ τούτου, ο επενδυτικός οίκος (στο βασικό σενάριο) δίνει σύσταση «overweight» για τη Eurobank με τιμή-στόχο το 1,25 ευρώ από 1,07 ευρώ, σύσταση «equal-weight» για τις Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς, με τιμή-στόχο το 1,60 ευρώ από 1,40 ευρώ πριν και το 1,72 ευρώ από 1,52 ευρώ πριν, αντίστοιχα.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης