Διεθνή

Ουκρανία: Iσχυρή έκρηξη στο Ντονέτσκ - Βομβαδισμοί στη Λουχάνσκα

Ουκρανία: Iσχυρή έκρηξη στο Ντονέτσκ - Βομβαδισμοί στη Λουχάνσκα

Αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε κυβερνητικό κτίριο των αυτονομιστικών αρχών του Ντονέτσκ

 

Οι αυτονομιστικές αρχές της «δημοκρατίας» του Ντονέτσκ ανακοίνωσαν ότι ένα αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε ένα κυβερνητικό κτίριο στην ομώνυμη πόλη.

Ένας ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου Sputnik μετέδωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από το κτίριο. Ξέσπασε πυρκαγιά, αλλά τα γειτονικά κτίρια δεν υπέστησαν ζημιές.

Από επίσημες πηγές δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, ωστόσο το πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε.Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ένα αυτοκίνητο εξερράγη στο πάρκινγκ του κτιρίου.

Βομβαρδισμός βρίσκεται σε εξέλιξη κοντά στην Στανίτσια Λουχάνσκα, πόλη της ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφων του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) που βρίσκονται επί τόπου.
Ο ήχος των βομβαρδισμών ακούγεται στην πόλη αυτή, η οποία επλήγη και χθες από βομβαρδισμό που προκάλεσε ζημιές σε νηπιαγωγείο.
Η κλιμάκωση της κατάστασης στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας αποτελεί μία επιπλέον πηγή έντασης στην κρίση ανάμεσα στη Ρωσία και την Μόσχα, που απειλεί να εξελιχθεί σε ανοικτή σύρραξη εδώ και εβδομάδες, την ώρα που περί τις 150.000 ρώσοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στα ουκρανικά σύνορα.
«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας παραβίασαν κατάφωρα το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός, μεταξύ άλλων με τη χρήση βαρέων όπλων», ανέφερε το επίσημο γραφείο του Λουγκάνσκ, προσθέτοντας ότι η Σανζαρόβκα βομβαρδίστηκε από ένα σύστημα πυροβολικού διαμετρήματος 122 mm.

Συνομιλίες

Ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, δήλωσε σήμερα ότι αυτό που πρέπει να κάνει το Κίεβο είναι να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών με το Donbass και ότι όσο νωρίτερα γίνει αυτό, τόσο το καλύτερο.
Τη δήλωση αυτή έκανε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Λευκορώσο πρόεδρο, Αlexander Lukashenko, μετά το πέρας των συνομιλιών που είχαν στην Μόσχα, επισημαίνοντας ότι η εγγύηση για την αποκατάσταση της ειρήνης στην Ουκρανία και την άρση της έντασης γύρω από αυτή τη χώρα είναι η υλοποίηση των συμφωνιών του Μίνσκ.
«Αυτό που πρέπει να κάνει το Κίεβο είναι να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών με τους εκπροσώπους του Donbass και να συμφωνήσει τα πολιτικά, στρατιωτικά, οικονομικά και ανθρωπιστικά μέτρα για τον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης», δήλωσε ο Putin, προσθέτοντας ότι «όσο νωρίτερα γίνει αυτό, τόσο το καλύτερο».
«Δυστυχώς, αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή είναι – αντίθετα – η όξυνση της κατάστασης στο Donbass», δήλωσε ο Putin
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να ακολουθήσει μια διαπραγματευτική πορεία με το ΝΑΤΟ σχετικά με τα αιτήματά της για την ασφάλεια, αλλά ότι η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και η Ουάσιγκτον δεν έχουν ακόμη διάθεση να ανταποκριθούν στις βασικές ανησυχίες της Μόσχας

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης