Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Eurostat: Σε χαμηλό ρεκόρ η κατανάλωση πετρελαίου και καυσίμων στην ΕΕ το 2020

Eurostat: Σε χαμηλό ρεκόρ η κατανάλωση πετρελαίου και καυσίμων στην ΕΕ το 2020
Μειώθηκε κατά περίπου 10% σε 310 Mtoe σε ένα μόνο χρόνο

Οι περιορισμοί της πανδημίας το 2020 μείωσαν την κατανάλωση πετρελαίου και καυσίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση στη χρήση ενέργειας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών, ανακοίνωσε την Παρασκευή η στατιστική υπηρεσία της EE.
Η Eurostat ανέφερε ότι η τελική κατανάλωση πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου σε όλη την περιοχή κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση στη ιστορία της καθώς μειώθηκε κατά περίπου 10% σε 310 μεγατόνους ισοδύναμου πετρελαίου (Mtoe) σε ένα μόνο χρόνο.
Τον Μάρτιο του 2020 οι κυβερνήσεις της ΕΕ άρχισαν να περιορίζουν τις μετακινήσεις για να περιορίσουν την εξάπλωση του COVID-19, οδηγώντας σε σημαντική μείωση της κατανάλωσης καυσίμων μεταφορών, όπως το ντίζελ και η βενζίνη.

Πτώση 56% στα αεροπορικά καύσιμα

Η χρήση καυσίμου τύπου κηροζίνης στην αεροπορία, η οποία το 2019 έφτασε στο απόλυτο υψηλό στα 48,2 Mtoe, υποχώρησε περισσότερο από 56% το 2020 καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί ανάγκασαν τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν πτήσεις.
Το Λουξεμβούργο κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση στην κατανάλωση πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου στην ενεργειακή και μη ενεργειακή χρήση, μειωμένη κατά 21% από το 2019.
Καθώς τα κράτη μέλη στρέφονται όλο και περισσότερο σε αιολικές, ηλιακές και άλλες καθαρές πηγές ενέργειας στις προσπάθειές τους να ανταποκριθούν στη φιλοδοξία του μπλοκ ως το 2050, η ΕΕ αξιοποίησε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για το 22% της ενεργειακής της κατανάλωσης το 2020.
Η διετής καθυστέρηση στα στοιχεία οφείλεται στο ότι η Eurostat επεξεργάζεται συγκρίσιμα δεδομένα που συλλέγονται από τις στατιστικές αρχές χρησιμοποιώντας εναρμονισμένη μεθοδολογία.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης