Διεθνή

Nέο διάγγελμα Μπάιντεν: Η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ουκρανία - Ανοιχτή η διπωματική οδός

Nέο διάγγελμα Μπάιντεν: Η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ουκρανία - Ανοιχτή η διπωματική οδός
«Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό των εδαφών των Συμμάχων μας», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Διάγγελμα για τις εξελίξεις στα ουρκανικά σύνορα, αλλά και για τις διπλωματικές προσπάθειες των ΗΠΑ να αποτραπεί ρωσική εισβολή απευθύνει αυτή την ώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη που είχε με ηγέτες της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ.

Σημειώνεται ότι στο προηγούμενο διάγγελμά του, το βράδυ της Τρίτης, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε εκφράσει τη βεβαιότητα του για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τονίζοντας ότι είναι θέμα χρόνου.

Είχε τονίσει δε ότι η Δύση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο σε διπλωματικό επίπεδο για να αποφευχθεί αυτή η επίθεση σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για παν ενδεχόμενο.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να εισβάλει και ότι οι εκκενώσεις περιοχών στην ανατολική Ουκρανία που ελέγχονται από τους φιλορώσους αντάρτες αποτελούν για τη Μόσχα πρόσχημα για πόλεμο.

Δεύτερο μήνυμα προς τον αμερικανικό λαό μέσα σε λίγα 24ώρα για την κρίση στην Ουκρανία απηύθυνε ο Joe Biden, ενημερώνοντας για τις τελευταίες εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο.
Όπως ανέφερε, ο Ρώσος ομόλογός του Vladimir Putin είναι αποφασισμένος και πεπεισμένος για την αναγκαιότητα μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία… ωστόσο «μπορεί ακόμη να επιλέξει τη διπλωματική οδό».

Ειδικότερα, ο Joe Biden αναφέρθηκε στις πληροφορίες και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και οι σύμμαχοι στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι «η Ρωσία υποστηρίζει ότι δεν θα εισβάλει, αλλά έχει περικυκλώσει την Ουκρανία».
Kατόπιν απέρριψε τις αιτιάσεις των Ρώσων όσο και των αυτονομιστών του Donbass ότι ο ουκρανικός στρατός ετοιμάζει επίθεση, ενώ πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία αλλά θα στηρίξουν τόσο οικονομικά όσο και υλικοτεχνικά τη χώρα.

Η Ρωσία έχει την επιλογή: μεταξύ του πολέμου που θα κάνει τον κόσμο να υποφέρει και της διπλωματίας, είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν και τόνισε πως «δεν είναι αργά διπλωματία».
Πριν τις δηλώσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τους Ευρωπαίους ηγέτες και το ΝΑΤΟ και για τον λόγο αυτό καθυστέρησε να ανέβει στο βήμα.

Έκτακτη Σύνοδος της Τριμερούς Ομάδας Επαφής για το Ντονμπάς θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου.

Έκτακτη συνεδρίαση της ομάδας επαφής για το Ντονμπάς θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου (19/2) μεταξύ Ρωσίας, Ουκρανίας και ΟΑΣΕ, λόγω της ανησυχητικής κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή, δήλωσε ο Μίκο Κινούνεν, ειδικός εκπρόσωπος του προέδρου του ΟΑΣΕ στην ομάδα επαφής, σύμφωνα με το Sputnik

«Η έκτακτη συνεδρίαση του TCG που ζήτησα απόψε αναβάλλεται για αύριο το πρωί. Η κατάσταση ασφαλείας στο Ντονμπάς και κατά μήκος της γραμμής επαφής είναι πολύ ανησυχητική» ανέφερε ο Κίνουνεν στο Twitter.
Την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει η εκκένωση της περιοχής του Ντονέτσκ, όπου περίπου 700.000 κάτοικοι προσπαθούν να απομακρυνθούν και να οδηγηθούν στην Ρωσία

Πηγή: bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης