Τελευταία Νέα

ΛΑΡΚΟ: 22 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις

ΛΑΡΚΟ: 22 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις
Οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν με βάση τον νόμο του 2012

Για σήμερα Τρίτη στις δυόμισι το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο το πρώτο από τα τρία προβλεπόμενα ραντεβού της ειδικής διαχείρισης της ΛΑΡΚΟ με τους εκπροσώπους των εργαζομένων προκειμένου να προχωρήσουν οι απολύσεις των περίπου 1.060 απασχολουμένων. Αν και η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας μιλάει για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, ο ειδικός διαχειριστής είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει τον νόμο και να προχωρήσει στη διαβούλευση.

Εφόσον δεν εμφανιστεί κάποιος σήμερα στη συνάντηση, θα αποσταλεί δεύτερη πρόσκληση τις επόμενες ημέρες και σε κάθε περίπτωση η τρίτη και τελευταία συνάντηση θα προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα. Κατόπιν θα προχωρήσουν οι απολύσεις του συνόλου των εργαζομένων, με ειδικές όμως μέριμνες για την κάθε ηλικιακή ομάδα και ανάλογα και με τα εκ του νόμου δικαιώματα όλων. Για παράδειγμα, οι άνω των 55 ετών αναμένεται να τοποθετηθούν από το Δημόσιο σε προγράμματα του δήμων κ.λπ.

Να σημειωθεί ότι οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν με βάση τον νόμο του 2012, πριν δηλαδή περικοπούν δραστικά στο πλαίσιο των μνημονίων. Συνολικά αναμένεται να δαπανηθούν περί τα 22 εκατομμύρια, η χρηματοδότηση των οποίων θα γίνει από τον δημόσιο προϋπολογισμό.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης