Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά F-35 σε Εσθονία και Λιθουανία - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μολδαβία

Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά F-35 σε Εσθονία και Λιθουανία - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μολδαβία
Είναι η πρώτη φορά που αναπτύσσονται μαχητικά F-35 στις χώρες της Βαλτικής

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν σήμερα μαχητικά αεροσκάφη F-35 στην Εσθονία και στη Λιθουανία και παρέτειναν την παραμονή των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή της Βαλτικής, όπως ανέφερε το λιθουανικό υπουργείο Άμυνας.

Είναι η πρώτη φορά που αναπτύσσονται μαχητικά F-35 στις χώρες της Βαλτικής.

Περίπου 500 αμερικανοί στρατιώτες με άρματα μάχης Abrams και τεθωρακισμένα οχήματα Bradley έχουν σταλεί από πέρυσι στη Λιθουανία και ήταν προγραμματισμένο να αποχωρήσουν τον Απρίλιο. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι πότε θα παραταθεί η αποστολή τους στην περιοχή.

Η Μολδαβία

Η κυβέρνηση της Μολδαβίας θα ζητήσει από το κοινοβούλιο να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για 60 ημέρες, εξαιτίας της ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας.

Το κοινοβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως στις επόμενες ώρες.

Νωρίτερα σήμερα η πρόεδρος Μάγια Σάντου είχε προαναγγείλει ότι η Μολδαβία θα κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ότι είναι έτοιμη να δεχθεί δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους από τη γειτονική Ουκρανία. «Θα βοηθήσουμε τους ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθεια και την υποστήριξή μας», σημείωσε.

Από το μεσημέρι η Μολδαβία έκλεισε τον εναέριο χώρο της εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.


www.worldenergynews.grΡoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης