Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oι Ρώσοι πρότειναν διαπραγμάτευση, την απέρριψε ο Zelensky - Truss(ΥΠΕΞ Βρετανίας): Προετοιμασία για μακροχρόνια διαμάχη - Κίνα: Οι ευθύνες των ΗΠΑ

Oι Ρώσοι πρότειναν διαπραγμάτευση, την απέρριψε ο Zelensky   - Truss(ΥΠΕΞ Βρετανίας): Προετοιμασία για μακροχρόνια διαμάχη - Κίνα: Οι ευθύνες των ΗΠΑ
Προς διάρκεια της σύγκρουσης οι Δυτικοί αποφασισμένοι να σταματήσουν τον Πούτιν με όποιο κόστος

Κάθε άλλο παρά κοντά σε λύση είναι η πολεμική εμπλοκή της Ουκρανίας, από την στιγμή που ο Ουκρανός πρόεδρος απέρριψε τις σχετικές ρωσικές προτάσεις, προφανώς όχι μόνο γιατί οι βομβαρδισμοί που δέχεται είναι ισχυροί, αλλά και γιατί αυτά που θα του προτείνουν θα έχουν μονομερή χαρακτήρα. Η Δύση εξάλλου ενισχύει συνεχώς τους Ουκρανούς, ενώ η Ρωσία περιθωριοποιείται από τις διεθνείς συναλλαγές και τις αεροπορικές συνδέσεις.
Σε συνέντευξή της η Βρετανή υπυργός Liz Truss στο sky news ανέφερε ότι η ρωσική διπλωματία μπλοφάρει και η ενδεικνυόμενη στρατηγική είναι η υποστήριξη της Ουκρανίας.
Παράλληλα θα πρέπει η Δύση με όποιο οικονομικό τίμημα να αποκοπεί από το ρωσικό αέριο και να προετοιμαστεί για μακροχόνια σύγκρουση. Ο Πούτιν πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα και η σύγκρουση να μην επεκτεαθεί στην Μολδαβία και σε χώρες του ΝΑΤΟ.
Την ίδια ώρα η κινέζικη πρεσβεία στην Κίνα καταλόγισε ιστορικές ευθύνες στις ΗΠΑ για τις παγκόσμιες κρίσεις.
Την ίδια ώρα οι Ρώσοι έχουν σχεδόν υπό έλεγχο το Χάρκοβο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Όχι του Zelensky σε διαπραγμάτευση

H ρωσική αντιπροσωπεία βρίσκεται στη Λευκορωσία για συνομιλίες με την Ουκρανία, όμως ο πρόεδρος Zelensky είναι αρνητικός.
Ειδικότερα, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ifax, ότι ρωσική αντιπροσωπεία έφθασε στη Λευκορωσία για συνομιλίες με την Ουκρανία, τις πρώτες αφότου η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στη χώρα στις 24/2.
Ο εκπρόσωπος Dmitry Peskov ανέφερε ότι η ρωσική αντιπροσωπεία περιλαμβάνει αξιωματούχους από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας και από το γραφείο του προέδρου V. Putin και περιμένει την άφιξη της ουκρανικής αντιπροσωπείας στην πόλη Γόμελ της Λευκορωσίας.

Αρνητικός ο Zelensky

Ο Ουκρανός πρόεδρος, V. Zelensky, απέρριψε την Κυριακή 27/2 τη ρωσική πρόταση για συνομιλίες στη Λευκορωσία, τονίζοντας πως και το ίδιο το Μινσκ συνεργεί στη ρωσική εισβολή.
Ωστόσο, άφησε ανοικτή την πόρτα για συνομιλίες σε άλλες τοποθεσίες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης