Διεθνή

Κρίσιμες συνομιλίες για την Ουκρανία στη Λευκορωσία στις 28/2 - Σε συναγερμό έθεσε ο Putin τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις , τι απαντά ο Λευκός Οίκος

Κρίσιμες συνομιλίες για την Ουκρανία στη Λευκορωσία στις 28/2 - Σε συναγερμό έθεσε ο Putin τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις , τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Εν αναμονή των κρίσιμων συνομιλιών για την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, οι οποίες πρόκειται να διεξαχθούν στη Λευκορωσία κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.

(Upd6) Οι συνομιλίες, αποτελούν το πρώτο βήμα για την αποκλιμάκωση των συγκρούσεων ενώ την ίδια ώρα και εν μέσω εντάσεων με τη Δύση ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έθετε σε συναγερμό τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με το γραφείο του Ουκρανού προέδρου, οι συνομιλίες θα λάβουν χώρα σε τοποθεσία στα σύνορα Λευκορωσίας - Ουκρανίας βόρεια του Κιέβου.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το διπλωματικό πεδίο, ο βοηθός του Vladimir Putin, Vladimir Medinski, εγγυήθηκε για την ασφάλεια της ουκρανικής αποστολής.
Η Ρωσία έκανε γνωστό την Κυριακή (27/02/2022) ότι, μετά από τις αρχικές αρνητικές απαντήσεις, η Ουκρανία συμφώνησε να στείλει μια ομάδα στη Λευκορωσία για συνομιλίες με σκοπό τον τερματισμό της ρωσικής στρατιωτικής εκστρατείας στη χώρα.
Νωρίτερα με τον ηγέτη της Λευκορωσίας και σύμμαχο του Putin, ανακοίνωσε πως συνομίλησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, σε μήνυμά του στο δίκτυο Telegram.
Ο Zelensky δεν έχει δώσει προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία.

Περισσότερα εδώ:

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/612769/telesigrafo-rosias-stin-oukrania-apantisi-os-tis-4mm-gia-diapragmateyseis-sti-lefkorosia-antistekontai-kievo-xarkovo-sti-xagi-prosfeygei-o-zelensky

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης