Ενέργεια

Στον Biden πετά το «μπαλάκι» η Chevron για μείωση των πετρελαϊκών τιμών

Στον Biden πετά το «μπαλάκι» η Chevron για μείωση των πετρελαϊκών τιμών
Οι ΗΠΑ εξετάζουν διάφορα σχέδια αναχαίτισης της ανοδικής τροχιάς των τιμών πετρελαίου, που εκτοξεύτηκαν σε πάνω από 100 δολάρια το βαρέλι μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση Biden θα μπορούσε να συνδυάσει την απελευθέρωση πετρελαίου από τα Στρατηγικά αποθέματα (SPR) με μια πιο μακροπρόθεσμη πολιτική υποστήριξης της πετρελαϊκής βιομηχανίας των ΗΠΑ, εάν θέλει να μειώσει την άνοδο των τιμών της βενζίνης και του πετρελαίου και να διασφαλίσει την ενεργειακή ασφάλεια της Αμερικής. Αυτή την άποψη διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Chevron, Mike Wirth.

Όπως αναμεταδίδει το Oilprice, οι ΗΠΑ εξετάζουν διάφορα σχέδια αναχαίτισης της ανοδικής τροχιάς των τιμών πετρελαίου, που εκτοξεύτηκαν σε πάνω από 100 δολάρια το βαρέλι μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τη Chevron, η απελευθέρωση του SPR είναι μια βραχυπρόθεσμη θεραπεία, ενώ η διασφάλιση μιας μακροπρόθεσμης ενεργειακής ασφάλειας θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω μιας «ισορροπημένης και ρεαλιστικής συνομιλίας».

Η υποστήριξη στην εγχώρια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου θα «διασφάλιζε ότι αυτή η χώρα παραμένει ισχυρή από άποψη ενεργειακής ασφάλειας», δήλωσε το ανώτατο στέλεχος της Chevron στο Bloomberg.

Η στάση των ΗΠΑ

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει σε πρώτο πλάνο την πράσινη μετάβαση και έχει απευθύνει κάλεσμα στον OPEC+ τους τελευταίους μήνες για να αυξήσει την παραγωγή περισσότερο από το προγραμματισμένο για να δαμάσει τις αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου και να υποστηρίξει την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Devon Energy, Rick Muncrief, δήλωσε στο Bloomberg: «Είμαι λίγο απογοητευμένος που δεν υπήρξε κάποιος διάλογος», αναφερόμενος στην έλλειψη διαλόγου μεταξύ της αμερικανικής διοίκησης και της πετρελαϊκής βιομηχανίας των ΗΠΑ. Ωστόσο, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki είπε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι μια πρόταση από Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες για αύξηση της παραγωγής αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ εν μέσω της ραγδαίας επιδείνωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ροών ενέργειας, ήταν μια «λανθασμένη διάγνωση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης