Ενέργεια

Διαψεύδει την πτώχευση του Nord Stream 2 η διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού

Διαψεύδει την πτώχευση του Nord Stream 2 η διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού
Συνεχείς εξελίξεις για το αμφιλεγόμενο ενεργειακό έργο

Η διαχειρίστρια εταιρεία του γερμανορωσικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2 διέψευσε τις αναφορές ότι κήρυξε πτώχευση μετά την επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters.

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η Nord Stream 2 AG «ενημέρωσε μόνο τις τοπικές αρχές ότι η εταιρεία έπρεπε να τερματίσει τις συμβάσεις με τους υπαλλήλους μετά την επιβολή των κυρώσεων των ΗΠΑ».

«Δεν επιβεβαιώνουμε τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ότι ο Nord Stream 2 κήρυξε πτώχευση» σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Zug της Ελβετίας, εξέταζε το ενδεχόμενο υποβολής αίτησης αφερεγγυότητας, είπαν δύο πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση στο Reuters νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καθώς επιχειρεί να διευθετήσει απαιτήσεις πριν από την προθεσμία κυρώσεων των ΗΠΑ για να σταματήσουν οι συναλλαγές τους μαζί της.

Παράλληλα, η οικονομική διευθύντρια για το καντόνι του Zug, Silvia Thalmann είπε ότι οι Αρχές είχαν ενημερωθεί πως η επιχείρηση δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει τις δραστηριότητές της.

Από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, αρκετές μεγάλες εταιρείες δήλωσαν ότι θα εγκαταλείψουν τις ρωσικές δραστηριότητές τους, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής εταιρείας Shell, η οποία είπε ότι δεν θα συμμετέχει πλέον στον Nord Stream 2, μεταξύ άλλων επενδύσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης