Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι κυρώσεις στη Ρωσία επηρεάζουν τα 2/3 των γερμανικών επιχειρήσεων

Οι κυρώσεις στη Ρωσία επηρεάζουν τα 2/3 των γερμανικών επιχειρήσεων
Η εταιρεία ρώτησε 235 διευθυντές και μεγαλοστελέχη γερμανικών εταιρειών για τον αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία στην επιχείρησή τους

Το 64% των επιχειρήσεων στη Γερμανία δηλώνουν ότι επηρεάζονται από τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ κατά της Ρωσίας για εισβολή στην Ουκρανία και από τις αντεπικυρώσεις που ανακοίνωσε η Ρωσία ως απάντηση, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Περίπου το ήμισυ της ομάδας που ισχυρίστηκε ότι επηρεάστηκε πιστεύει ότι οι κυρώσεις δεν θα «προκαλέσουν σημαντική ζημιά» στην επιχείρησή τους, ενώ το 5% πιστεύει ότι απειλείται η ύπαρξή τους, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από την Kloepfel Consulting.

Η εταιρεία ρώτησε 235 διευθυντές και μεγαλοστελέχη γερμανικών εταιρειών για τον αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία στην επιχείρησή τους.

Οι εταιρείες εξέφρασαν επίσης ανησυχία για τις εξαγωγές τους στη Ρωσία.

Από το 62% που δήλωσε ότι εξήγαγε στη Ρωσία, περίπου το ένα πέμπτο δηλώνει αισιόδοξο και δεν περιμένει ότι η κατάσταση θα επηρεάσει τις προοπτικές ανάπτυξής τους, το 8% βλέπει «υψηλό κίνδυνο» ενώ το 3% φοβάται για την ύπαρξή του.Μετά την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στις 21 Φεβρουαρίου να αναγνωρίσει τις ελεγχόμενες από τους αυτονομιστές περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας Ντονέτσκ και Λουχάνσκ ως ανεξάρτητες, η ΕΕ εξέδωσε την πρώτη παρτίδα κυρώσεων.

Η επόμενη παρτίδα εκδόθηκε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ενός σημαντικού προμηθευτή ενέργειας, αναμένεται επίσης να ανεβάσουν περαιτέρω τις τιμές της ενέργειας – περίπου οι μισές επιχειρήσεις θεωρούν αυτό ως «υψηλό» ή «υπαρκτό» κίνδυνο.

Πηγή:euractiv
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης