Ενέργεια

Yamal-Europe: Παύση ροών αερίου στα δυτικά - Gazprom: Κανονικά η ροή στην Ευρώπη

Yamal-Europe: Παύση ροών αερίου στα δυτικά - Gazprom: Κανονικά η ροή στην Ευρώπη
O Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να προμηθεύει φυσικό αέριο στις παγκόσμιες αγορές

Σταμάτησαν σήμερα (4/3) οι ροές φυσικού αερίου προς τα δυτικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe ενώ οι προσφορές της Gazprom για πρόσθετη χωρητικότητα διέλευσης μέσω Ουκρανίας βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με στοιχεία από τους φορείς εκμετάλλευσης αγωγών, που αναμεταδίδει το Reuters.

Οι ροές προς τη Γερμανία μέσω του σημείου μέτρησης του Mallnow ήταν περίπου 101.119 κιλοβατώρες ανά ώρα (kWh/h) νωρίς το πρωί της Παρασκευής και ήταν περίπου 13,5 εκατομμύρια κιλοβατώρες ανά ώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Tέλος, σημειώνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να προμηθεύει φυσικό αέριο στις παγκόσμιες αγορές, αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους ενισχύουν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Gazprom: Κανονικά η ροή ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας

Κανονικά συνεχίζεται η ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, βάσει των παραγγελιών των πελατών, ανακοίνωσε σήμερα η κρατική ρωσική εταιρεία αερίου Gazprom.

Οι παραγγελίες ανέρχονται σε 109,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα στις 4 Μαρτίου, σύμφωνα με τα επίπεδα της προηγούμενης ημέρας, προσθέτει η Gazprom σε ανακοίνωσή της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης