Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΝΑΤΟ δεν αποκλείει εμπλοκή του στην Ουκρανία - Blinken, Stoltenberg: Είμαστε έτοιμοι για σύγκρουση

Το ΝΑΤΟ δεν αποκλείει εμπλοκή του στην Ουκρανία - Blinken, Stoltenberg: Είμαστε έτοιμοι για σύγκρουση
Τόσο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών όσο και γγ του ΝΑΤΟ απηύθυναν αυστηρή προειδοποίηση προς τη Ρωσία χωρίς να αποκλείουν πια τη στρατιωτική λύση
Σχετικά Άρθρα
Σε αλλαγή πλεύσης όσον αφορά τη στάση τους απέναντι στη Ρωσία και τον Vladimir Putin φαίνεται πως προχωρούν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, μιλώντας πλέον «ανοιχτά» για σύγκρουση.
Τόσο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Antony Blinken, όσο και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, απηύθυναν αυστηρή προειδοποίηση προς τη Μόσχα, διαμηνύοντας ότι σε περίπτωση που χρειαστεί «είμαστε έτοιμοι για σύγκρουση». Κι αυτό τη στιγμή, που η Ρωσία κλιμακώνει τις στρατιωτικές επιθέσεις στην Ουκρανία καταλαμβάνοντας μέχρι και το πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhzhia.
 
Στην Ουάσιγκτον έχει αρχίσει η συζήτηση σχετικά με τις επιλογές όσον αφορά την απάντηση στον Putin, καθώς φαίνεται πως ούτε οι οικονομικές κυρώσεις κάμπτουν τη στάση του, παρά το τεράστιο πλήγμα στην οικονομία και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας του. Όπως μετέδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου στην τηλεόραση του OPEN, «όλοι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τη στρατιωτική λύση, αλλά ουδείς το παραδέχεται καθώς έχουν εγκλωβιστεί στις δημόσιες δηλώσεις τους ότι δεν θα σταλεί ούτε ένας Αμερικανός στρατιώτης να πολεμήσει για την Ουκρανία».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης