Ενέργεια

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ
Το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου μειώθηκε στα 577,5 εκατ.βαρέλια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2002
Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών ΕΙΑ, την ίδια στιγμή που η αγορά ενέργειας αντιμετωπίζει ανησυχίες για τον περιορισμένο εφοδιασμό παγκοσμίως μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 4 Μαρτίου στα 411,6 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σ για πτώση 657.000 βαρελιών.Στον κόμβο παράδοσης στο Cushing της Οκλαχόμα μειώθηκαν κατά 585.000 βαρέλια την εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2018.

Τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ στο Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου μειώθηκαν στα 577,5 εκατομμύρια βαρέλια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2002.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενέκρινε την αρχική απελευθέρωση 30 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου από το SPR εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, έναν κορυφαίο εξαγωγέα πετρελαίου.

Βενζίνη και αποστάγματα

Τα αποθέματα αποστάγματος, που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 5,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 113,9 εκατομμύρια βαρέλια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2014. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 1,9 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα αποθέματα αποστάγματος στις περιοχές της Ανατολικής Ακτής και του Κόλπου μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2018 και τον Ιούνιο του 2019, αντίστοιχα.

Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια στα 244,6 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 2,1 εκατομμυρίων βαρελιών.

"Τα αποθέματα φυσικού αερίου και αποστάγματος μειώθηκαν καθώς η ζήτηση αυξήθηκε και για τα δύο, ενώ οι εξαγωγές αποστάγματος αυξήθηκαν σημαντικά - βοηθούμενες από την άνοδο προς την Ευρώπη, η οποία θα μπορούσε να αντικαταστήσει την επικείμενη απώλεια ρωσικών προμηθειών εν μέσω αυτοκυρώσεων", δήλωσε ο Matt Smith αναλυτής του Kpler.

Οι ποσότητες αργού διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 21.000 βαρέλια την ημέρα την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα ποσοστά χρησιμοποίησης αυξήθηκαν κατά 1,6 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΙΑ.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,93 εκατομμύρια bpd την ημέρα, σύμφωνα με την EIA.


www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης