Διεθνή

Putin: Θετικά σημάδια στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία - H δήλωση Peskov

Putin: Θετικά σημάδια στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία - H δήλωση Peskov
Οι δύο πρόεδροι θα συναντηθούν μόνο εάν έχει προηγηθεί μια σημαντική προετοιμασία έτσι ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα ανέφερε ο Dmitry Peskov
Την θέση πως υπάρχουν θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία διατύπωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin κατά τη διάρκεια της συνάντησης του στη Μόσχα με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Aleksander Lukashenko.
«Υπάρχουν ορισμένες θετικές αλλαγές στις συνομιλίες με την Ουκρανία» φέρεται να υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, τη στιγμή που ο ρωσικός στρατός εντείνει και διευρύνει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στο μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας.
«Θα σας ενημερώσω για την κατάσταση στην Ουκρανία. Πρώτα απ' όλα για το πώς εξελίσσονται έως τώρα οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες πλέον διεξάγονται σχεδόν σε καθημερινή βάση. 
 
Υπάρχουν ορισμένες θετικές εξελίξεις, όπως μου ανέφεραν οι διαπραγματευτές από την πλευρά μας.
Θα σας πω για όλα αυτά με περισσότερες λεπτομέρειες» υποστήριξε ο Putin απευθυνόμενος στον Lukashenko.

H δήλωση Peskov


Πιθανή είναι, πλέον, μια συνάντηση ανάμεσα στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Volodymyr Zelensky, ενώ συνεχίζεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, το ενδεχόμενο μιας συνάντησης ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο και τον Ουκρανό ομόλογό του είναι πιθανή, «αρκεί να έχει προετοιμαστεί πλήρως».

«Κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συνάντησης. Από θεωρητικής άποψης είναι πράγματι δυνατό», είπε ο Peskov, σπεύδοντας να προσθέσει ότι μια τέτοια συνάντηση «θα πρέπει να έχει προετοιμαστεί πλήρως ώστε να παραγάγει αποτελέσματα».

655665.JPG



Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης