Τελευταία Νέα

RWE: Οι πράσινες «επιταγές» από τον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας

RWE: Οι πράσινες «επιταγές» από τον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας
Η RWE συνεχίζει να οδηγεί την επέκταση της πράσινης βασικής της δραστηριότητας

Ο διευθύνων σύμβουλος της RWE προέτρεψε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να θέσουν την ασφάλεια του εφοδιασμού και τη διαφοροποίηση του εφοδιασμού με καύσιμα, μέσω της επέκτασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, «υψηλές προτεραιότητες» στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ο αντίκτυπος του πολέμου πλήττει τις ενεργειακές αγορές με πλήρη ισχύ. Ως εκ τούτου, η διασφάλιση της ασφάλειας του εφοδιασμού και η διαφοροποίηση των προμηθειών καυσίμων είναι οι κορυφαίες προτεραιότητες για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής – ιδίως μέσω της επέκτασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ως RWE, παρέχουμε υποστήριξη όπου είναι απαραίτητο. Συνεχίζουμε να επεκτείνουμε την πράσινη βασική μας δραστηριότητα με ταχύτητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της RWE, Markus Krebber.

Tο πλάνο της RWE

Η RWE συνεχίζει να οδηγεί την επέκταση της πράσινης βασικής της δραστηριότητας, όπως έχει προγραμματιστεί, με επενδύσεις 50 δισεκατομμυρίων ευρώ μεικτά έως το 2030. Μακροπρόθεσμα, ο ενεργειακός εφοδιασμός από ανανεώσιμες πηγές είναι το κλειδί για να γίνει πιο ανεξάρτητος από τις εισαγωγές άνθρακα, πετρελαίου και φυσικού αερίου, επισημαίνει η εταιρεία.

Μάλιστα, σύμφωνα με την τρέχουσα πολιτική, η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία θα καλύπτεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές από το 2035, με τον Krebber να τονίζει ότι: «Ο μετασχηματισμός είναι απαραίτητος και αναγκαίος. Θα υλοποιήσουμε κάθε έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που είναι δυνατό» συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης