Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Kέρδη 2,9% για τον Nasdaq και 2,1% για τον S&P - Απώλειες 3,7% για τον energy sector

Wall Street: Kέρδη 2,9% για τον Nasdaq και 2,1% για τον S&P - Απώλειες 3,7% για τον energy sector

599 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν κάτω από τα 100 δολάρια ενώ οι trader συνέχισαν να παρακολουθούν τις τελευταίες διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και τα lockdown στην Κίνα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν όλεθρο στις τεχνολογικές αλυσίδες εφοδιασμού. Οι επενδυτές αναμένουν την κίνηση της Federal Reserve την Τετάρτη, όπου η κεντρική τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2018.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 599 μονάδων ή 1,82% στις 33,544 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 2,14% στις 4,262 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 3,72% στις 542,77 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε περίπου 2,92% στις 12,948 μονάδες .

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό είναι και οι δύο καταλύτες για αυτό το ράλι, δήλωσε ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της CFRA, Sam Stovall. Επιπλέον, με τους επενδυτές να ανυπομονούν για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Fed, ο Stovall σημείωσε ότι η αγορά θυμάται ότι οι μετοχές τείνουν να ανεβαίνουν τον πρώτο, τρίτο και δωδέκατο μήνα μετά την αρχική αύξηση των επιτοκίων.

«Η αγορά αναμένει επτά αυξήσεις [επιτοκίων] το 2022. Δεδομένου του sell-off στις αγορές εμπορευμάτων, υπάρχει λιγότερος φόβος για τον πληθωρισμό, και όταν συμβαίνει αυτό, η φυσική τάση είναι να κατευθυνθούμε προς τους αναπτυσσόμενους τομείς», Julian Emanuel Αthw Evercore ISI.

Οι τεχνολογικές μετοχές οδήγησαν στην ανάκαμψη μετά από πρόσφατες απώλειες. Η Microsoft και το Netflix σημείωσαν άνοδο άνω του 2% αφού αναλυτές της Wall Street επανέλαβαν τις αξιολογήσεις τους για υπέρβαρους. Η Oracle ενισχύθηκε 4%. Οι Nvidia και Advanced Micro Devices κέρδισαν 6%, ενώ η Marvell έκανε άλμα 8%.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου άσκησε πίεση στις ενεργειακές μετοχές. Η Chevron και η Exxon υποχώρησαν περισσότερο από 4%. Το Energy Select Sector SPDR Fund σημείωσε πτώση 2,7%, τρίτη συνεχόμενη αρνητική ημέρα και η χειρότερη από τον Νοέμβριο.

Οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν την πτώση τους την Τρίτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού υποχώρησαν περίπου 7% στα 95,74 δολάρια το βαρέλι, αφού ξεπέρασαν τα 130 δολάρια πριν από περίπου μια εβδομάδα.

Η άνοδος των τιμών της ενέργειας τον Φεβρουάριο οδήγησε τις τιμές των αγαθών χονδρικής στο μεγαλύτερο άλμα ενός μήνα που έχει καταγραφεί, ανέφερε την Τρίτη το υπουργείο Εργασίας. Ο βασικός δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) αυξήθηκε 0,8% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Αν και ήταν ελαφρώς χαμηλότερο από το 0,9% που εκτιμούσε ο Dow Jones, παρόλα αυτά παρουσίασε άνοδο 10% από την ίδια περίοδο πέρυσι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης