Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λαβρόφ: Υπάρχει ελπίδα συμβιβασμού στις ειρηνευτικές συνομιλίες

Λαβρόφ: Υπάρχει ελπίδα συμβιβασμού στις ειρηνευτικές συνομιλίες

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, οι διατυπώσεις για ορισμένα ζητήματα, όπως το ουδέτερο καθεστώς για το Κίεβο, είναι στο στάδιο της ολοκληρώσης

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι ορισμένες διατυπώσεις για συμφωνία με την Ουκρανία είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσή τους με το ουδέτερο καθεστώς για το Κίεβο να εξετάζεται «σοβαρά».

Ωστόσο, ο ίδιος είπε στο ειδησεογραφικό δίκτυο RBC ότι υπάρχουν και άλλα σημαντικά ζητήματα, στα οποία περιλαμβάνονται η ασφάλεια των πολιτών στην ανατολική Ουκρανία, η αποστρατιωτικοποίηση της χώρας και τα δικαιώματα των ρωσόφωνων της Ουκρανίας.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία δεν είναι εύκολες, σημείωσε ο Λαβρόφ, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχει ελπίδα για συμβιβασμό.

"Καθοδηγούμαι από τις αξιολογήσεις που μας δίνουν οι διαπραγματευτές μας. Λένε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες για προφανείς λόγους. Ωστόσο, υπάρχει κάποια ελπίδα επίτευξης συμβιβασμού", κατέληξε ο Λαβρόφ.

Πρόσθεσε δε ότι η Ρωσία δεν βλέπει κάποια ένδειξη ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται να λύσουν τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν έναν αποφασιστικό ρόλο στον καθορισμό της θέσης των ουκρανικών αρχών, αλλά "σήμερα δεν βλέπουμε να υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ για γρήγορη επίλυση της σύγκρουσης".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης