Τελευταία Νέα

ΕΕ: «Απάντηση» στην ρωσική εισβολή οι ΑΠΕ - Ο στόχος για το 2030

ΕΕ: «Απάντηση» στην ρωσική εισβολή οι ΑΠΕ - Ο στόχος για το 2030
To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόκειται να προωθήσει την αύξηση του στόχου αυτού στο 45%

Ως αντίδραση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, υπάρχει αυξανόμενη υποστήριξη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αύξηση του στόχου της ΕΕ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για το 2030 και την αποδέσμευση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, δήλωσαν στη EURACTIV ευρωβουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα.

Επί του παρόντος, μόλις πάνω από το 22% της ενέργειας της Ευρώπης προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τον Ιούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την τροποποίηση της οδηγίας της ΕΕ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ώστε να αυξηθεί το ποσοστό αυτό στο 40% έως το 2030.

Τώρα, ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόκειται να προωθήσει την αύξηση του στόχου αυτού στο 45%.

«Με τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία, είναι απολύτως σαφές ότι η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο ανεξάρτητη από την ορυκτή ενέργεια – περισσότερο από ποτέ», δήλωσε ο Μάρκους Πίπερ, Γερμανός συντηρητικός νομοθέτης που κατευθύνει τη θέση του Κοινοβουλίου σχετικά με τη νομοθεσία της ΕΕ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Είναι σαν μια κλήση αφύπνισης – πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διότι είναι η μόνη ενέργεια που μας κάνει ανεξάρτητους», δήλωσε στη EURACTIV.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχω προτείνει την αύξηση του στόχου της ΕΕ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από 32% σε 45% μέχρι το 2030», δήλωσε.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης