Διεθνή

Medinsky: Συμφωνία με την Ουκρανία για το καθεστώς ουδετερότητας - Είμαστε στα μισά του δρόμου για την αποστρατικοποίηση

Medinsky: Συμφωνία με την Ουκρανία για το καθεστώς ουδετερότητας - Είμαστε στα μισά του δρόμου για την αποστρατικοποίηση
«Το καθεστώς ουδετερότητας και μη ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι ένα από τα βασικά σημεία των συνομιλιών και τείνουμε να συμφωνήσουμε» είπε ο Ρώσος διαπραγματευτής Vladimir Medinsky

Το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας και η μη ένταξή της στο ΝΑΤΟ είναι θέματα για τα οποία η Μόσχα και το Κίεβο τείνουν να συγκλίνουν, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, ο βοηθός του προέδρου Vladimir Medinsky.
«Το καθεστώς ουδετερότητας και μη ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι ένα από τα βασικά σημεία των συνομιλιών και τείνουμε να συμφωνήσουμε» είπε.
Ο Medinsky σημείωσε πως σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία.
«Διαφωνίες υπάρχουν σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις ασφαλείας και την ένταξη της Ουκρανίας στο μπλοκ του ΝΑΤΟ» εξήγησε.

 
 
Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Σύμφωνα με τον ίδιο, Μόσχα και Κίεβο βρίσκονται «κάπου στα μισά του δρόμου» για το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης της Ουκρανίας.
Η προώθηση των διαπραγματευτικών θέσεων εκατέρωθεν των μερών σε θέματα όπως η αποναζιστικοποίηση και η αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον Medinsky, μπορεί να αξιολογηθούν «με διαφορετικούς τρόπους».
«Όσον αφορά την αποστρατικοποίηση, θα έλεγα ότι οι πιθανότητες είναι πενήντα πενήντα.
Το γεγονός είναι ότι δεν είμαι εξουσιοδοτημένος να αποκαλύψω λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων και δεν θα το κάνω, ούτε συγκεκριμένα στοιχεία, ούτε τα επιχειρήματα των διαπραγματευόμενων μερών, αλλά σε αυτό το κομμάτι εμείς βρίσκονται κάπου στα μισά», κατέληξε ο Ρώσος διαπραγματευτής. 

Nωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος είχε σήμερα (18/3/2022) νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό καγκελάριο, Olaf Scholz, ενώ το απόγευμα θα συνομιλήσει και με τον Γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο ο Putin είπε στον Scholz ότι οι Ουκρανοί διαπραγματευτές κάνουν ότι μπορούν για να καθυστερήσουν τις συνομιλίες με την Ρωσία, υποβάλλοντας στο τραπέζι ολοένα και πιο μη ρεαλιστικές προτάσεις.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης