Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η ΙΚΕΑ «Εταιρεία της Χρονιάς» στα Green Awards 2022

Η ΙΚΕΑ «Εταιρεία της Χρονιάς» στα Green Awards 2022
Οι διακρίσεις αυτές έρχονται ως συνέχεια των δράσεων της ΙΚΕΑ, για τη δημιουργία ενός θετικού αντίκτυπου για τους ανθρώπους και το περιβάλλον

Η ΙΚΕΑ, εταιρία του Ομίλου FOURLIS, ανακηρύχτηκε «Green Company of the Year» στα φετινά Green Awards, αποσπώντας συνολικά 6 βραβεία για την καινοτομία της σε προϊόντα και πρακτικές που προάγουν τη βιωσιμότητα.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Βραβείο «Green company of the year».
  • Gold βραβείο στην κατηγορία «Best Green Kitchen Product» για τις προσόψεις κουζίνας KUNGSBACKA από πλαστικά μπουκάλια.
  • Gold βραβείο στην κατηγορία «Best Green Food Service» για το σύστημα καταγραφής της σπατάλης τροφίμων Waste Watcher, που έχει εγκαταστήσει στα εστιατόριά της.
  • Gold βραβείο στην κατηγορία «Best Green Marketing Campaign» για την καμπάνια της «Μια καινούργια, καλύτερη μέρα ξεκινάει από το σπίτι» που αναδεικνύει μικρές αλλαγές μέσα στην καθημερινή ζωή για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
  • Gold βραβείο στην κατηγορία «Best Green Company».
  • Silver βραβείο στην κατηγορία «Best Green Kitchen Product» για τις βιώσιμες προσόψεις κουζίνας από μπαμπού

Οι διακρίσεις αυτές έρχονται ως συνέχεια των δράσεων της ΙΚΕΑ, για τη δημιουργία ενός θετικού αντίκτυπου για τους ανθρώπους και το περιβάλλον, με έμφαση στην υλοποίηση της στρατηγικής που συνδέεται µε τη βιωσιμότητα και είναι σύμφωνη µε τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.

«Έχουμε τρεις περιοχές εστίασης που μας βοηθούν να εκπληρώσουμε το όραμά μας. Οι περιοχές αυτές είναι: Η υγεία και η βιωσιμότητα, η κυκλικότητα και η φροντίδα για τον πλανήτη, καθώς και η κοινωνική δικαιοσύνη και η ισότητα. Η φιλοδοξία μας έως το 2030 είναι να εμπνεύσουμε και να δώσουμε τη δυνατότητα στους περισσότερους να ζήσουν μια καλύτερη ζωή, πιο φιλική προς τον πλανήτη. Για αυτό και για εμάς στην ΙΚΕΑ, εταιρία του ομίλου FOURLIS, αυτό είναι ένα ταξίδι που θέλουμε να κάνουμε με τους πολλούς και για τους πολλούς», δήλωσε η Άντα Γιαννεσκή, Communications Director της ΙΚΕΑ για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία.

Το βραβείο «Green Company of the Year» παρέλαβε η Διευθύντρια Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS, Λήδα Φουρλή, η οποία δήλωσε: «Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι στρατηγική επιλογή του Ομίλου μας. Καθημερινός στόχος, αλλά και αυτό που μας δίνει τη μεγαλύτερη ικανοποίηση, είναι όταν μπορούμε, μέσα από τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις καμπάνιες μας, να επηρεάζουμε θετικά τις ζωές των ανθρώπων».

Τα Green Awards, που πραγματοποιήθηκαν από την Boussias Communications, αναδεικνύουν και επιβραβεύουν την αριστεία και την καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες ανάπτυξης οι οποίες προάγουν την green οικονομία και το eco living.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης