Διεθνή

Στόχος της Ρωσίας στην Ουκρανία το Donbass - Δέσμευση για μείωση στρατιωτικής δραστηριότητας στο Κίεβο

Στόχος της Ρωσίας στην Ουκρανία το Donbass - Δέσμευση για μείωση στρατιωτικής δραστηριότητας στο Κίεβο
Τουλάχιστον 5.000 οι νεκροί άμαχοι στη Μαριούπολη, ανάμεσα τους και περισσότερα από 200 παιδιά
Την θέση πως στρατηγικός στόχος της Ρωσίας είναι πλέον το Donbass διατύπωσε νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, αναφέροντας πως το πρώτο στάδιο της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία στέφθηκε με επιτυχία, μια και επιτεύχθηκαν όλοι οι στόχοι.
Μάλιστα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως πλέον δεν είναι στόχος η πολιορκία των ουκρανικών πόλεων, ενώ μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων στην Τουρκία, δόθηκαν διαβεβαιώσεις πως η ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα στο Κίεβο και στο Τσερνίγκιφ θα αποκλιμακωθεί τις επόμενες ημέρες.
 
 
Σημειώνεται  ότι οι ρωσικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι έχουν καταλάβει τη Μαριούπολη – αν και το βρετανικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως το κέντρο της πόλης είναι υπό τον έλεγχο των Ουκρανών -, εξέλιξη που αν επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για μια μεγάλη στρατιωτική επιτυχία της Ρωσίας, η οποία θα έχει καταφέρει να ενώσει χερσαία τη Ρωσία και το Donbass με την Κριμαία.
Όσον αφορά το άλλο μεγάλο μέτωπο, αυτό του Κιέβου, οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι όχι μόνο έχουν αποτρέψει όλες τις ρωσικές επιθέσεις, αλλά και ότι έχουν περάσει στην αντεπίθεση, ανακαταλαμβάνοντας στρατηγικά σημεία στα προάστια της πόλης και συγκεκριμένα, στο Ιρπίν, στη Μπούτσα και στο Χοστομέλ.

Shoigu (υπ. Άμυνας Ρωσίας): Στόχος πλέον η απελευθέρωση του Donbass

Την θέση πως ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία διατύπωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, ο οποίος επισήμανε πως οι στόχοι επιτεύχθηκαν.
«Όσον αφορά την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία, σε γενικές γραμμές οι κύριοι στόχοι της πρώτης φάση της επιχείρησης έχουν επιτευχθεί.
Η ισχύς των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων έχει μειωθεί σημαντικά, κάτι που μας επιτρέπει να εστιάσουμε την προσοχή και τις προσπάθειες στον απώτερο στόχο μας που είναι η απελευθέρωση του Donbass» υπογράμμισε ο Shoigu.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης