Διεθνή

Medinsky: Η Ουκρανία έχει συμφωνήσει στις θεμελιώδεις απαιτήσεις της Ρωσίας - Περιοχή προτεραιότητας το Donbass

Medinsky: Η Ουκρανία έχει συμφωνήσει στις θεμελιώδεις απαιτήσεις της Ρωσίας - Περιοχή προτεραιότητας το Donbass
Tο Κίεβο παρέδωσε γραπτώς τις θέσεις του για την επίτευξη συμφωνίας στο μέλλον
Η Ουκρανία συμφώνησε στις θεμελιώδεις απαιτήσεις της Ρωσίας, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, βοηθός του προέδρου Vladimir Medinsky, στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Rossiya 24.
Τόνισε δε ότι το Κίεβο παρέδωσε γραπτώς τις θέσεις του για την επίτευξη συμφωνίας στο μέλλον:
Αυτές προβλέπουν την άρνηση ένταξης στο ΝΑΤΟ, τον καθορισμό του καθεστώτος ουδετερότητας της χώρας, την άρνηση ανάπτυξης πυρηνικών όπλων, καθώς και την κατοχή, απόκτηση και ανάπτυξη άλλων τύπων όπλων μαζικής καταστροφής.
Επίσης, προβλέπεται η απαγόρευση ανάπτυξης ξένων στρατιωτικών βάσεων και στρατιωτικών δυνάμεων.
 
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις, θα εξαλειφθεί η απειλή δημιουργίας προγεφυρώματος του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας.
Ο Medinsky σημείωσε ότι το Κίεβο, στις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, δήλωσε ότι είναι έτοιμο να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία. 
Υπενθυμίζεται πως διεξήχθησαν συνομιλίες Ρώσων και Ουκρανών στο Ντολμά Μπαχτσέ της Κωνσταντινούπολης προκειμένου να βρεθεί πρόσφορο έδαφος συνεννόησης την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας.
Οι συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας ξεκίνησαν λίγο πριν τις 11 το πρωί στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη.
Οι δύο αντιπροσωπείες κάθησαν απέναντι η μία από την άλλη σε ένα μεγάλο τραπέζι για μια συνάντηση που συνοδεύεται από εξαιρετικά συγκρατημένες προσδοκίες και μεγάλη δυσπιστία για τις πραγματικές προθέσεις της Μόσχας.
Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία μετά τη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη τόνισε πως οι Vladimir Putin και Volodymyr Zelensky ενδέχεται να συναντηθούν όταν εγκριθεί το σχέδιο ειρηνευτικής συνθήκης και από πλευράς του ο Podolyak σημείωσε πως τα αποτελέσματα των σημερινών συναντήσεων είναι επαρκή για μία τέτοια εξέλιξη.
Σύμφωνα με το Ria Novosti όμως, η Μόσχα πρότεινε στο Κίεβο να πραγματοποιηθεί συνάντηση των προέδρων Putin και Zelensky με ταυτόχρονη υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης