Ενέργεια

EIA: Μείωση 2% στην παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ τον Ιανουάριο

EIA: Μείωση 2% στην παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ τον Ιανουάριο

Η παραγωγή πετρελαίου μειώθηκε στα 11,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Ιανουάριο από 11,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον προηγούμενο μήνα

 

Η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκε τον Ιανουάριο κατά 2% στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2021, σύμφωνα με μηνιαία έκθεση της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών ΕΙΑ των ΗΠΑ την Πέμπτη.

Η παραγωγή πετρελαίου μειώθηκε στα 11,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Ιανουάριο από 11,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την έκθεση.

Η παραγωγή στο Τέξας υποχώρησε στα 4,9 εκατομμύρια bpd, χαμηλότερα από τον Αύγουστο του 2021, ενώ η παραγωγή στο Νέο Μεξικό μειώθηκε στα 1,3 εκατομμύρια bpd, χαμηλότερα από τον Ιούλιο του 2021.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν εκτοξευθεί περίπου 40% από την αρχή του έτους και οι συναλλαγές ήταν ασταθείς από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα. Ωστόσο, οι παραγωγοί σχιστόλιθου ανταποκρίθηκαν πιο αργά από ό,τι κατά τις προηγούμενες αυξήσεις τιμών, καθώς οι επενδυτές και οι μέτοχοι ζήτησαν μεγαλύτερη πειθαρχία κεφαλαίου από τον κλάδο σε σχέση με τους προηγούμενους κύκλους άνθησης-καύσης.

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Πέμπτη σχέδιο για την απελευθέρωση 1 εκατομμυρίου βαρελιών πετρελαίου την ημέρα από το στρατηγικό απόθεμα πετρελαίου κατά τους επόμενους έξι μήνες, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Ζήτηση

Η ζήτηση για αργό και πετρελαϊκά προϊόντα των ΗΠΑ μειώθηκε τον Ιανουάριο στα 19,7 εκατομμύρια bpd, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2021, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση. Η ζήτηση για βενζίνη μειώθηκε σε περίπου 8 εκατομμύρια bpd, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021, ανέφερε η έκθεση.

Η μηνιαία ακαθάριστη παραγωγή φυσικού αερίου στις 48 πολιτείες των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 2,9 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) στα 105,5 bcfd τον Ιανουάριο, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2021, ανέφερε η EIA .

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τότε που οι προμήθειες φυσικού αερίου μειώθηκαν σε αρνητικό ρεκόρ 8,4 bcfd κατά τη διάρκεια του παγώματος του Φεβρουαρίου του 2021.

Το προηγούμενο υψηλό όλων των εποχών ήταν 108,4 bcfd τον Δεκέμβριο.

Στις κορυφαίες πολιτείες παραγωγής φυσικού αερίου, η μηνιαία παραγωγή μειώθηκε 2,0% στο Τέξας στα 29,7 bcfd και 3,1% στην Πενσυλβάνια στα 21,3 bcfd.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης