Διεθνή

Συνεχίζονται οι φρικαλεότητες στο Κίεβο - Στον ΟΗΕ η σφαγή στη Bucha

Συνεχίζονται οι φρικαλεότητες στο Κίεβο - Στον ΟΗΕ η σφαγή στη Bucha
Ο Zelensky έκανε λόγο για γενοκτονία
Με τις φρικαλεότητες στη Bucha, βόρεια του Κιέβου, να συγκλονίζουν ολόκληρο τον πλανήτη, με την Ουκρανία να κατηγορεί τη Ρωσία για «γενοκτονία» και για «εγκλήματα πολέμου», αιτιάσεις που η Μόσχα απορρίπτει κατηγορηματικά, κάνοντας λόγο για «προβοκάτσια» από το Κίεβο, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση τόσο στην ανατολική όσο και στη νότια Ουκρανία.
Μάλιστα, η Ρωσία ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα τεκταινόμενα στη Bucha, υποστηρίζοντας πως με την προβοκάτσια αυτή το Κίεβο θέλει να διακόψει τις ειρηνευτικές προσπάθειες και να κλιμακώσει τη βία.
 
Την ίδια στιγμή, οι Ρώσοι έχουν επικεντρωθεί πλέον στο Donbass, εκεί όπου οι φιλορώσοι αυτονομιστές υποστηρίζουν ότι ελέγχουν περισσότερο από το 90% της περιφέρειας του Λουχάνσκ και πάνω από το 50% του Ντονέτσκ (σημειώνεται πως πριν την έναρξη του πολέμου οι φιλορώσοι αυτονομιστές έλεγχαν το ένα τρίτο αυτών των επαρχιών).
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως τους Ρώσους στρατιώτες στις μάχες του Donbass θα συνδράμουν και μισθοφόροι από την ιδιωτική εταιρεία Wagner, ενώ επιθέσεις καταγράφονται και στη νότια Ουκρανία και συγκεκριμένα στην Χερσώνα – που τελεί υπό το ρωσικό έλεγχο – αλλά και στην Οδησσό.
Πάντως, οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται πως αποσύρονται από το βόρειο μέτωπο, καθώς μετά τα προάστια του Κιέβου, αποχώρηση δυνάμεων αναφέρεται και στην πόλη Σούμι, η οποία και αυτή αποτέλεσε πεδίο πολύ σκληρών μαχών.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης