Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Πράσινο φως στην ελληνική κυβέρνηση από τους θεσμούς για στοχευμένα αναχώματα στην ακρίβεια

Πράσινο φως στην ελληνική κυβέρνηση από τους θεσμούς για στοχευμένα αναχώματα στην ακρίβεια
Ραντεβού το Φθινόπωρο για τις εκκρεμείς συντάξεις και τα ληξιπρόθεσμα χρέη

«Πράσινο φως» στο αίτημα της κυβέρνησης για εφεδρικό σχέδιο δράσης στην οικονομία άναψαν χθες 6 Απριλίου 2022 οι θεσμοί υπό τον όρο ότι τα νέα μέτρα θα είναι στοχευμένα ώστε ο λογαριασμός να είναι διαχειρίσιμος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας στη συνάντηση με τους επικεφαλής για το κλείσιμο της 14ης αξιολόγησης τους ενημέρωσε αναλυτικά για τα «αναχώματα» που έχουν ληφθεί καθώς και γι’ αυτά που πρόκειται να στηθούν.

Στο τραπέζι τέθηκε μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο επιλεκτικών και προσωρινών μειώσεων στο ΦΠΑ σε τρόφιμα, διατήρησης και διεύρυνσης του μέτρου της κρατικής επιδότησης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου για οικιακούς καταναλωτές, επαγγελματίες και επιχειρήσεις, επέκτασης της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης και παροχής διευκολύνσεων για την αποπληρωμή των χρεών προς τις εταιρείες ενέργειας αλλά και προς το Δημόσιο.

Οι επικεφαλής των θεσμών αναγνώρισαν την ανάγκη παρεμβάσεων για την στήριξη της οικονομίας και το γεγονός ότι τα μέτρα έκτακτης ανάγκης έχουν αρνητική επίπτωση στα δημόσια οικονομικά αλλά συνέστησαν στο οικονομικό επιτελείο προσεκτικές και μετρημένες κινήσεις έτσι ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημοσιονομική εξυγίανση.
Μετά το πράσινο φως από τους δανειστές, το οικονομικό επιτελείο βάζει μπρος τα σχέδια για την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού στη Βουλή αυξάνοντας κατά 2 δισ. ευρώ τις κρατικές δαπάνες ενώ σε περίπτωση που τα πληθωριστικά κύματα ενταθούν, θα ακολουθήσει δεύτερη αύξηση της δύναμης πυρός μέσα στον Μάιο.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης