Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Αλλάζουν τα συμφωνηθέντα οι Ουκρανοί - Πιέσεις Δύσης σε Zelensky για συνέχιση του πολέμου

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Αλλάζουν τα συμφωνηθέντα οι Ουκρανοί - Πιέσεις Δύσης σε Zelensky για συνέχιση του πολέμου
Για αλλαγές στο θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας όσον αφορά την Κριμαία έκανε λόγο ο Lavrov

Για πιέσεις των ΗΠΑ και των δυτικών συμμάχων τους στον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky προκειμένου να συνεχιστούν οι συγκρούσεις έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ουκρανία παρουσίασε νέο σχέδιο για συμφωνία, διαφορετικό από αυτό που είχε προτείνει στην Τουρκία.
«Παρά τις προκλήσεις, η ρωσική αντιπροσωπεία θα συνεχίσει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, προωθώντας το προσχέδιο συμφωνίας μας, το οποίο εκθέτει ξεκάθαρα και πλήρως όλες τις αρχικές, βασικές θέσεις και αιτήματά μας» υποστήριξε ο Lavrov, ο οποίος σχετικά με το διαφορετικό σχέδιο των Ουκρανών είπε ότι αυτό αντικατοπτρίζει επί της ουσίας και τις πραγματικές προθέσεις του Κιέβου να καθυστερήσει και να υπονομεύσει τις διαπραγματεύσεις.

Θέτουν νέους όρους

Όπως είπε ο Lavrov, οι Ουκρανοί θέτουν διαρκώς νέους όρους, κάτι που όπως είπε, είναι ένα σενάριο που δεν γίνεται αποδεκτό από τη Μόσχα.

 
 
«Είναι σίγουρο πως στο επόμενο στάδιο, η ουκρανική πλευρά θα ζητήσει την απόσυρση των στρατευμάτων και θα θέσει νέες προϋποθέσεις.
Αυτό το σχέδιο τους είναι κατανοητό, αλλά είναι μη αποδεκτό» τόνισε ο Lavrov, επισημαίνοντας πως το νέο ουκρανικό σχέδιο αποκλίνει από τα όσα είχαν οι ίδιοι προτείνει στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Μάρτιο.
«Το καθεστώς του Κιέβου ελέγχεται από την Ουάσινγκτον και τους συμμάχους της, οι οποίοι πιέζουν τον Zelensky να συνεχίσει τις εχθροπραξίες» είπε ο Lavrov.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης