Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κάτω από τα 10 εκατ. bpd υποχώρησε η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας - Πτώση άνω του 6%

Κάτω από τα 10 εκατ. bpd υποχώρησε η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας - Πτώση άνω του 6%

Η Rosneft κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση στην παραγωγή, η οποία μειώθηκε στα 2,87 εκατομμύρια bpd την 1-11 Απριλίου από 3,35 εκατομμύρια bpd τον Μάρτιο

 

Η ρωσική παραγωγή πετρελαίου και συμπυκνώματος φυσικού αερίου μειώθηκε κάτω από τα 10 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) τη Δευτέρα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2020, δήλωσαν δύο πηγές του Reuters την Τρίτη, καθώς οι κυρώσεις και οι υλικοτεχνικοί περιορισμοί παρεμπόδιζαν το εμπόριο.

Η ρωσική παραγωγή πετρελαίου υφίσταται τεράστια πτωτική πίεση εν μέσω κυρώσεων από τη Δύση για την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγόρευσαν τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία τον περασμένο μήνα, ενώ οι κυρώσεις στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Μόσχας δυσκόλεψαν τη διεκπεραίωση πληρωμών για το ρωσικό πετρέλαιο.

Πηγές ανέφεραν ότι η μέση παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας μειώθηκε στα 10,32 εκατομμύρια bpd την 1η-11η Απριλίου από 11,01 εκατομμύρια κατά μέσο όρο τον Μάρτιο, σημειώνοντας πτώση άνω του 6%.

Προειδοποίηση ΟΠΕΚ

Ο ΟΠΕΚ είπε στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη Δευτέρα ότι οι τρέχουσες και μελλοντικές κυρώσεις στη Ρωσία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα από τα χειρότερα σοκ στον εφοδιασμό πετρελαίου και θα ήταν αδύνατο να αντικατασταθούν αυτοί οι όγκοι, σηματοδοτώντας ότι δεν θα αντλήσει περισσότερα.

Ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε την Πέμπτη ότι η ρωσική παραγωγή πετρελαίου ενδέχεται να μειωθεί κατά 4% έως 5% τον Απρίλιο από τον Μάρτιο λόγω προβλημάτων με την ασφάλιση και τη χρήση των πλοίων.

Οι πηγές ανέφεραν ότι η παραγωγή μειώθηκε περαιτέρω στα 9,76 εκατομμύρια bpd μόνο τη Δευτέρα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters, το χαμηλότερο από τα 9,37 εκατομμύρια bpd κατά μέσο όρο τον Ιούλιο του 2020, όταν η παραγωγή και η ζήτηση μειώθηκαν από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Μία από τις πηγές ανέφερε επίσης ότι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, η Rosneft κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση στην παραγωγή, η οποία μειώθηκε στα 2,87 εκατομμύρια bpd την 1-11 Απριλίου από 3,35 εκατομμύρια bpd τον Μάρτιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης