Τελευταία Νέα

«Τρέχει» ο σχεδιασμός της Γαλλίας στα offshore αιολικά - Bίντεο από το σπουδαίο project

«Τρέχει» ο σχεδιασμός της Γαλλίας στα offshore αιολικά - Bίντεο από το σπουδαίο project
Η Γαλλία σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ σχεδιάζει να εγκαταστήσει επτά υπεράκτια αιολικά πάρκα έως το 2028

Το πρώτο υπεράκτιο αιολικό έργο της Γαλλίας είναι γεγονός και «τρέχει». Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg, χθες (13/4) εγκαταστάθηκε στο offshore αιολικό πάρκο Saint-Nazaire η πρώτη ανεμογεννήτρια, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του επόμενου μήνα.

Μέχρι το τέλος του έτους, το πάρκο θα διαθέτει 80 ανεμογεννήτριες και θα παράγει το ισοδύναμο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας 700.000 κατοίκων. Η Γαλλία έχει το πρώτο της αιολικό πάρκο στη θάλασσα, στα ανοιχτά του Saint-Nazaire, στο Loire-Atlantique. Η εγκατάσταση των 80 ανεμογεννητριών ξεκίνησε στις 6/4 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Το γιγάντιο εργοτάξιο δημιούργησε 5.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Για το έργο

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Saint-Nazaire ισχύος 480 MW, που έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία φέτος, ανήκει και αναπτύσσεται από την Eolien Maritime France (EMF), μια κοινοπραξία της EDF Renouvelables, της Enbridge και του Canada Pension Plan Investment Board.

Μετά από δέκα χρόνια διαβούλευσης, η πρώτη θαλάσσια ανεμογεννήτρια στη Γαλλία βρίσκεται στην ανοιχτή θάλασσα, περίπου είκοσι χιλιόμετρα από το Saint-Nazaire (Loire-Atlantique). Το πάρκο θα έχει 80 ανεμογεννήτριες μέχρι το τέλος του 2022.

Ο εθνικός στόχος και οι αντιδράσεις

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της EDF Renewable, Cédric Le Pousse, «Η επίτευξη του στόχου της χώρας για απαλλαγή από τον άνθρακα απαιτεί την παραγωγή 35-40% περισσότερης ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς άνθρακα σε σύγκριση με αυτή που παράγουμε σήμερα». Σημειώνεται ότι το εν λόγω έργο έχει προκαλέσει την οργή των ψαράδων και των περιβαλλοντικών ενώσεων.

Η Γαλλία σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ σχεδιάζει να εγκαταστήσει επτά υπεράκτια αιολικά πάρκα έως το 2028.

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο με τις εργασίες του project






www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης