Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

ΕΚΤ: Τέλος στις αγορές ομολόγων APP το γ' τρίμηνο 2022, αμετάβλητα επιτόκια

ΕΚΤ: Τέλος στις αγορές ομολόγων APP το γ' τρίμηνο 2022, αμετάβλητα επιτόκια
H EKT υιοθέτησε έναν πιο hawkish τόνο, ανοίγοντας τον δρόμο για αύξηση επιτοκίων από το καλοκαίρι
Αμετάβλητη διατήρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τη νομισματική της πολιτική, όπως αναμενόταν, ενώ επιβεβαίωσε την προσδοκία για τερματισμό της αγοράς ομολόγων μέσω του προγράμματος APP το γ΄ τρίμηνο του 2022, νωρίτερα από ότι αναμενόταν.
H EKT υιοθέτησε έναν πιο hawkish τόνο, ανοίγοντας τον δρόμο για την έναρξη της επαναφοράς της νομισματικής πολιτικής στην κανονικότητα το καλοκαίρι, εν μέσω των πληθωριστικών πιέσεων.
Μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, η ΕΚΤ αναμένεται να αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο με την Τράπεζα της Αγγλίας και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
 
Το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,00%, 0,25% και -0,50% αντιστοίχως.
Η EKT επανέλαβε τη δέσμευσή της για στήριξη των ελληνικών ομολόγων μέσω του PEPP, εφόσον κριθεί απαραίτητο.
Η προσοχή στρέφεται στη συνέντευξη τύπου της Christine Lagarde στις 15:30 ώρα Ελλάδας, εν μέσω έκρηξης του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να συνεχίζεται.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης