Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Έξοδο στις αγορές με 5ετές ομόλογο έως 3/5 οργανώνουν στο Υπουργείο Οικονομικών

Έξοδο στις αγορές με 5ετές ομόλογο έως 3/5 οργανώνουν στο Υπουργείο Οικονομικών
Εξετάζεται η δυνατότητα μίας νέας εκδοτικής προσπάθειας μετά το Πάσχα με τίτλο μικρής διάρκειας πέντε ετών που θα επιτρέψει την άντληση ενός ποσού κοντά στα 2-2,5 δισ. ευρώ

Ασκήσεις επί χάρτου για νέα έξοδο στις αγορές με 5ετές ομόλογο κάνουν στο οικονομικό επιτελείο υπό την πίεση των αυξημένων δαπανών για αντιπληθωριστικά μέτρα και την αποτροπή νέων διαρροών στα ταμειακά διαθέσιμα που έχουν υποχωρήσει στα επίπεδα των 38 δισ. ευρώ.

Αν και στο διεθνές περιβάλλον επικρατεί αβεβαιότητα με τα επιτόκια να ακολουθούν ανοδική πορεία, τα αρμόδια στελέχη θεωρούν ότι πρέπει να παραμείνει ενεργή η επαφή με τις διεθνείς αγορές κάνοντας λόγο για εγρήγορση και ετοιμότητα καθώς εκφράζονται φόβοι ότι η κατάσταση στο μέτωπο των επιτοκίων ενδέχεται να επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες ωθώντας σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα το κόστος δανεισμού.

Υπό αυτό το πρίσμα εξετάζεται η δυνατότητα μίας νέας εκδοτικής προσπάθειας μετά το Πάσχα με τίτλο μικρής διάρκειας πέντε ετών που θα επιτρέψει την άντληση ενός ποσού κοντά στα 2-2,5 δισ. ευρώ.
Υπήρξε προεργασία για την έκδοση στο πλαίσιο του συνεδρίου της Capital Link στη Νέα Υόρκη, όπου ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Δημήτρης Τσάκωνας, πραγματοποίησαν συνάντηση με εκπροσώπους επενδυτικών κεφαλαίων και πιστοληπτικών οίκων διερευνώντας τις πιθανότητες συμμετοχής στην ελληνική έκδοση.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης