Τελευταία Νέα

RWE: Αίτηση για έξι υπεράκτια offshore αιολικά στην Πολωνία - «Βροχή» προτάσεων από ενεργειακούς κολοσσούς

RWE: Αίτηση για έξι υπεράκτια offshore αιολικά στην Πολωνία - «Βροχή» προτάσεων από ενεργειακούς κολοσσούς
Η RWE δεν έχει αποκαλύψει για ποιες περιοχές η εταιρεία είχε υποβάλει προσφορές

Αιτήσεις για έξι άδειες υπεράκτιων αιολικών πάρκων στη Βαλτική θάλασσα υπέβαλε η RWE Renewables. Η κυβέρνηση της Πολωνίας έχει συνολικά προσφέρει έντεκα νέες περιοχές για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 10 GW, καθώς και ενεργειακών νησιών.

Από την πλευρά της, η RWE δεν έχει αποκαλύψει για ποιες περιοχές η εταιρεία είχε υποβάλει προσφορές. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η γερμανική ενεργειακή εταιρεία δεν είναι η μόνη μεγάλη εταιρεία ανάπτυξης που υποβάλλει μία ή περισσότερες αιτήσεις για άδειες τοποθεσίας υπεράκτιων στην πολωνική Βαλτική Θάλασσα. Οι πολωνικές ενεργειακές εταιρείες PKN Orlen και PGE υπέβαλαν χωριστά πολλαπλές αιτήσεις τον Φεβρουάριο.

Οι αιτήσεις

Η PGE έχει επίσης υποβάλει αίτηση, μαζί με την Ørsted, για την περιοχή 45.E.1 δίπλα στο υπεράκτιο αιολικό έργο Baltica που αναπτύσσουν από κοινού οι δύο εταιρείες. Η SSE Renewables υποβάλλει προσφορά για την τοποθεσία 60.E.4 από κοινού με την Acciona Energia και η TotalEnergies συνεργάστηκε με την KGHM, μια πολωνική κρατική εταιρεία εξόρυξης, για να συμμετάσχουν από κοινού στον διαγωνισμό.

Το «υπεράκτιο» παρελθόν της RWE Renewables

Τέσσερα υπεράκτια αιολικά έργα στην Πολωνία απέκτησε η γερμανική εταιρεία ηλεκτρισμού RWE Renewables, σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδώσει το 2019.

Τα εν λόγω έργα με συνολική παραγωγή 1,5 GW αποτελούν μέρος των προσπαθειών της RWE να εισέλθει στην πολωνική αγορά και να αναπτύξει τις υπεράκτιες δραστηριότητές της σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η RWE Renewables σκοπεύει να αναπτύξει περαιτέρω, να κατασκευάσει και να λειτουργήσει τα έργα.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα είπε, ο Sven Utermöhlen, COO Europe, Offshore & New Markets RWE Renewables., «Η Πολωνία είναι μια πολύ ελκυστική αναδυόμενη αγορά για αιολική ενέργεια στην ανοικτή θάλασσα και μία με τις καλύτερες με αναξιοποίητες δυνατότητες στην Ευρώπη. Η RWE θέλει να την εισέλθει νωρίς και να αξιοποιήσει τις παγκόσμιες υπεράκτιες δυνατότητές μας και την ισχυρή τοπική παρουσία της, προκειμένου να συμβάλει στην οικοδόμηση ενός ισχυρού αιολικού κλάδου στην Πολωνία».

Τέλος, η νομοθεσία επιτρέπει 10,9 GW υπεράκτιας αιολικής ισχύος να είναι είτε σε λειτουργία  είτε υπό ανάπτυξη μέχρι το 2027.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης