Τελευταία Νέα

Συμφωνία PPA μεταξύ Statkraft και OPTERRA - Από αιολικά και φωτοβολταϊκά η προμήθεια ενέργειας

Συμφωνία PPA μεταξύ Statkraft και OPTERRA - Από αιολικά και φωτοβολταϊκά η προμήθεια ενέργειας
Η OPTERRA θα λάβει την ποσότητα ενέργειας από δύο μονάδες της Statkraft που βρίσκονται στο Karsdorf και στην Wossingen

Σε συμφωνία με μια εκ των κορυφαίων γερμανικών βιομηχανιών τσιμέντου ήρθε η Statkraft. Πρόκειται με την OPTERRA και αφορά την αγοροπωλησία ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ. Σκοπός της εν λόγω συνεργασίας είναι η προμήθεια επιπλέον 300 GWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας από χερσαία αιολικά και φωτοβολταϊκά.

Η OPTERRA θα λάβει την ποσότητα ενέργειας από δύο μονάδες της Statkraft που βρίσκονται στο Karsdorf και στην Wossingen. Από τον Απρίλιο του 2022 έως τον Ιούνιο του 2023, θα προσφέρει 15 GWh αιολικής ενέργειας και από τον Ιούλιο του 2023 έως τον Δεκέμβριο του 2032 περίπου 30 GWh ηλιακής ενέργειας ετησίως.

Ο επικεφαλής της Statkraft στη Γερμανία, Patrick Koch υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι: «Έχοντας ολοκληρώσει το πρώτο γύρο PPA στα τέλη του 2021, η OPTERRA έχει αναζητήσει πρόσθετους όγκους πράσινης ενέργειας για μακροπρόθεσμη περίοδο. Χάρη στο διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιό μας, μπορούμε να συνδυάσουμε προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικά πάρκα που διατίθενται σε σύντομο χρονικό διάστημα με μακροπρόθεσμες προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας από νέες ηλιακές εγκαταστάσεις.

Ως έμπειρος και αξιόπιστος συνεργάτης, είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να δείξουμε ότι τα PPAs βοηθούν εταιρείες όπως η OPTERRA να μειώσουν τις εκπομπές CO2».

Τέλος, με πρόσθετη ετήσια παράδοση περίπου 30 GWh ανανεώσιμης ενέργειας, που αντιστοιχεί στην ετήσια κατανάλωση περίπου 7.500 νοικοκυριών τεσσάρων ατόμων, η OPTERRA θα μπορεί να καλύψει έως και το 20% της ετήσιας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας των εργοστασίων τσιμέντου Karsdorf και Wössingen.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης