Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γερμανία: Η αύξηση των τιμών της ενέργειας οδηγεί το 46% των εταιρείων να μειώσουν τις νέες επενδύσεις

Γερμανία: Η αύξηση των τιμών της ενέργειας οδηγεί το 46% των εταιρείων να μειώσουν τις νέες επενδύσεις

 Οι λογαριασμοί φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος που συνάπτουν νέα συμβόλαια έφτασαν σε υψηλό ρεκόρ τον περασμένο μήνα

 

Περίπου το 40% των γερμανικών εταιρειών αισθάνονται ήδη τον αντίκτυπο της αύξησης των τιμών της ενέργειας και σχεδόν οι μισές θέλουν να μειώσουν τις επενδύσεις λόγω του αυξανόμενου κόστους ενέργειας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευει το Reuters τη Δευτέρα.

Οι λογαριασμοί φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος για τα γερμανικά νοικοκυριά που συνάπτουν νέα συμβόλαια έφτασαν σε υψηλό ρεκόρ τον περασμένο μήνα και η άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου και του πετρελαίου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ανέβασε τον ετήσιο πληθωρισμό της Γερμανίας σε υψηλό 40 ετών τον Μάρτιο.

Περίπου το 46% των εταιρειών δήλωσε ότι θέλει να μειώσει τις επενδύσεις λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας και το ένα τέταρτο των γερμανικών εταιρειών αναμένει επιβάρυνση από το σοκ τιμών το δεύτερο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ifo που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Augsburger Allgemeine. .

Εγκαταλείπουν τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις

Η έρευνα, στην οποία ερωτήθηκαν 1.100 εταιρείες, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν οικογενειακές, έδειξε ότι κάθε δέκατη επιχείρηση σκέφτεται να εγκαταλείψει πλήρως τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις, ενώ το 14% σκέφτεται τις περικοπές θέσεων εργασίας λόγω του αυξανόμενου κόστους ενέργειας.

Σχεδόν το 90% των εταιρειών δήλωσε ότι πιθανότατα θα πρέπει να αυξήσει τις τιμές για να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο κόστος, ενώ τα τρία τέταρτα σχεδιάζουν να επεκτείνουν τις επενδύσεις τους στην ενεργειακή απόδοση, πρόσθεσε.

«Χρειαζόμαστε μια πολιτική που να διορθώνει αυτή τη στρέβλωση του ανταγωνισμού και να εμποδίζει την αύξηση των τιμών της ενέργειας», δήλωσε ο Rainer Kirchdoerfer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του The Foundation for Family Companies που ανέθεσε την έρευνα.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία ανακοίνωσε μέτρα ανακούφισης τον περασμένο μήνα ύψους περίπου 16 δισεκατομμυρίων ευρώ για να βοηθήσει τους καταναλωτές να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος και να μειώσουν την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο μετά την εισβολή στην Ουκρανία.


www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης