Τελευταία Νέα

Το 49% θυγατρικής της Τέρνα Ενεργειακή αποκτά η Econergy

Το 49% θυγατρικής της Τέρνα Ενεργειακή αποκτά η Econergy
Η συνολική επένδυση για την κατασκευή των έργων εκτιμάται σε 265 εκατ. ευρώ

Η ισραηλινή Econergy ανακοίνωσε συνεργασία με την Τέρνα Ενεργειακή με στόχο να αναπτύξει και να κατασκευάζει χαρτοφυλάκιο ηλιακής ενέργειας ισχύος 460 MW.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία εξαγοράζει ποσοστό της Renven η οποία είχε συμμετοχή στην θυγατρική του ελληνικού ομίλου «Ηλιακή Πικρολίμνη».

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η συμφωνία με την Τέρνα προβλέπει ότι η Econergy αποκτά το 49% του μετοχικού κεφαλαίου ελληνικής εταιρείας που κατέχει δύο επιχειρήσεις στην Ελλάδα, οι οποίες βρίσκονται σε διαδικασία ανάπτυξης ηλιακών σταθμών 240MW και 220MW η καθεμία.

Η συνολική επένδυση για την κατασκευή των έργων εκτιμάται σε €265 εκατ., εκ των οποίων η συμμετοχή της Econergy είναι περίπου €130 εκατ. Τα δύο έργα, που βρίσκονται στην περιοχή Κιλκίς, θα αποτελέσουν ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα, καθώς η Econergy αποκτά την πρώτη της θέση στην ελληνική αγορά.

Η Econergy αναμένει ότι τα έργα θα φτάσουν στη φάση ετοιμότητας έως το τρίτο τρίμηνο του 2023, ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το 4ο τρίμηνο του 2023. Η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2024, όταν το έργο θα συνδεθεί με το δίκτυο.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης