Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Επιδότηση φυσικού αερίου για θέρμανση: Αλλάζουν στρατηγική Σλοβακία και Τσεχία

Επιδότηση φυσικού αερίου για θέρμανση: Αλλάζουν στρατηγική Σλοβακία και Τσεχία
Και οι δύο χώρες επιδοτούσαν λέβητες φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά από ειδικά κονδύλια

Η μείωση της εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο απαιτεί τη διακοπή των επιδοτήσεων του φυσικού αερίου για την κεντρική θέρμανση, δήλωσε ο υφυπουργός του υπουργείου Οικονομίας της Σλοβακίας, Karol Galek, καθώς το ίδιο κάνει και η Τσεχία.

Το φυσικό αέριο θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα μεταβατικό καύσιμο στη Σλοβακία, την Τσεχία και άλλες χώρες που εξαρτώνται από τον άνθρακα. Υπό τις νέες συνθήκες που έφερε η ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία, οι χώρες αυτές πρέπει να επανεξετάσουν τις παλιές στρατηγικές τους, καθώς αυτές βασίζονταν στη στήριξη του φυσικού αερίου.

«Περιορίζουμε τη στήριξη για λέβητες συμπύκνωσης που λειτουργούν με φυσικό αέριο, σύμφωνα με τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να βρει τρόπους να απαλλαγούμε από την εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος της Τσεχίας Anna Hubáčková.

Και οι δύο χώρες επιδοτούσαν λέβητες φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά από ειδικά κονδύλια. Η Σλοβακία υποστήριξε την εγκατάστασή τους από το κρατικό ταμείο εκσυγχρονισμού, αλλά συμπεριέλαβε επίσης επιδοτήσεις στο εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας. Ο υφυπουργός του υπουργείου Περιβάλλοντος Michal Kiča επιβεβαίωσε ότι «αυτό δεν πρόκειται πλέον να συμβεί».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης